Jordi23 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Pojawily sie nowe przerobione sterowniki do tych kart zwane OMEGA DRIVER link : http://66.227.103.238/omega/rad_w2kxp_omega_2407a.exe sa one oparte na catalystach 3.2 , wydajnosc rosnie 20 - 30% w aplikacjach 3D w open gl jest tak samo w stosunku do aryginalnych catalyst 3.2 (tak przynajmniej opisuja na jednym z serwisow) Dzisiaj zainstalowalem je i zeczywiscie jest poprawa sprawdzilem 3dsmarkiem i wreszcie przekroczylem 15K wczesniej mialem 14096 a teraz te same ustawienie tylko stery omega i 15225 nie jest to 20% ale zawsze cos potestuje jak w innych grach , aha robilem porownanie obrazu i nie ma roznicy przynajmniej ja nie widze (sadzilem ze kosztem jakosci obrazu wynik jest lepszy ale tak nie jest) . Jest tez inny plus tych sterownikow one od razu przerabiaja 9700 radeona na 9800, u mnie tak sie stalo wczesniej nie modowalem na 9800 a po instalacji tych sterow patrze i mam smoothvision 2.1 i karta jako 9800 :) P.S. aha pamietajcie przeczytac instrukcjie (trzeba przed instalacja odinstalowac stary control panel) pozdrw i zycze wiekszych FPS'ow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 moze i poprawiaja wydajnosc, ale mam takie wrazenie, jakby jakosc obrazu nie ta... :( (3D oczywiscie), GTA3 duzo szybciej, ale wyglada brzydziej, tak samo z C&C Generals... moze sie myle. Omegi zawsze nastawione byly na max. jakosc bez zbytniej utraty wydajnosci. Tu chyba postawili na wydajnosc... Czy tylko ja mam takie odczucia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 czyli jednym słowem są to sterowniki catalizatory polaczone z softmodem do radka... ciekawe czy przerabiaja tylko 9700 na 9800 czy inne tez... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ja zobacze czy cos jeszcze podciagne wyzej na nich na moim R9000Pro. Na 3.2 zwyklych bylo lepiej niz na 3.1 :) Moze cos jeszcze sie wycisnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 no wlasnie ja nie zauwazylem straty jakosci obrazu jest tak samo jak na oryginalnych CAT 3.2 , tu macie opis z 3dgpu : "The NVIDIA drivers are based on the Detonator 42.30 set and the ATI drivers are based on the newly released Catalyst 3.2 set. I downloaded the ATI driver for my modded Radeon 9500 and in my initial tests, these drivers offer about the same performance and IQ in OpenGL games. In Direct3D, though, I'm seeing a performance increase of about 10-25% across the board with no noticable IQ loss. All maps in Unreal Tournament 2003 are completely playable at 1280x1024 with 4x anti-aliasing and 8x anisotropic filtering and I only have a 1.6 GHz CPU running with a KT266A motherboard" u mnie to samo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UT2003 przyspieszyl jak szalony i NIE MA STRATY JAKOSCI OBRAZU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 pewnie dlatego tak to przyspiesza bo przerabia wam karty na 9800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Czytalem, ze tymczasem nie nalezy ich instalowac do Radkow ponizej 9500 (jakies bledy) :roll: .Maja poprawic w pozniejszym czasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 pewnie dlatego tak to przyspiesza bo przerabia wam karty na 9800mozliwe ze tak , poczekam na opinie innych co to przetestuja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 one sa do wszystkich radeonnow czy tylko 9500< chodzi mi o ten wzrost. i jeszczze jedno mozna je instalowac na stare catalysty 3.2 ? update: widze ze juz ktos napisal o tym ze moga byc blędy , takze jescsze sie wstrzymam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 one sa do wszystkich radeonnow czy tylko 9500< chodzi mi o ten wzrost. i jeszczze jedno mozna je instalowac na stare catalysty 3.2 ? update: widze ze juz ktos napisal o tym ze moga byc blędy , takze jescsze sie wstrzymam :) facet ktory je testowal testowal to na 9500 pro i byl wyrazny wzrost wydajnosci ja testowalem na 9700 i tez bardzo ladnie chodzi a co do instalacji na 3.2 tak wlasnie zrobilem tylko trzeba odinstalowac stary control panel (zreszta jest instrukcja jak instalowac te sterowniki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Hehe, ciekawa sprawa :roll: Jak instalowałem poprzednie stery Omegi to było wyraźnie napisane, że te stery nie są do benchmarków, a oferują większą stabilność, chyba jakość obrazu itp. A teraz hehe całkowita odmiana... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jordi23 - gdzie instrukcja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 łeee to nv juz dawno takie dopalajace stery robiło - heheheh :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 łeee to nv juz dawno takie dopalajace stery robiło - heheheh :Dtzzn ze sa takie dla nvidii a gdzie ??? i jak sie nazywaja ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Gdzie to nie wiem ale też nazywają się omega niestety wydajność spada ale zato jakość obrazu się zwiększa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 WoW fajowe :] z 980pkt w 3dmarku03 uzyskałem teraz 1280 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 łeee to nv juz dawno takie dopalajace stery robiło - heheheh :D ale ty jestes po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y , nie slyszysz , ne pogarszaja jakosci. ehh a nvidii pogarszaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 no to spox! zaraz sprawdzam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 WoW fajowe :] z 980pkt w 3dmarku03 uzyskałem teraz 1280 :D Cool :) Te 980 miales tez na sterach 3.2? :) Czy Control Panel jest juz w tych Omegach? Czy trzeba recznie instalowac Panel od ATi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 łeee to nv juz dawno takie dopalajace stery robiło - heheheh :Dtzzn ze sa takie dla nvidii a gdzie ??? i jak sie nazywaja ??? jak znajdziesz to i mi daj.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ja też chce do gf3 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ok, ja już je mam w 3dmarku03 mam 4621 punktów a w 3dmarku01 nic sie nie zmieniło. Ale zostawie je. Ciekawe jak z Tvoutem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jaki control panel do nich ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 one zawierają już w sobie control panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Qrde nie bede nowego topicu zakładał :D Kumpel ma HIS radeon 7500..... i ma problem :( nie może wyłączyc FSAA (czy AA ?nie apmiętam :D) :( jak to coś wyłączyć ? na wiele sposobów kompbinowaliśmy i nic ? co moze byc przyczyną ? P.S. Można najmniej ustawić na 2x :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 U mnie 3dmark2001 zmienil sie z 15234 na 15573. Zobaczymy jak po przeinstalowaniu win xp, i tak to mialem zrobic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ja mam maly problemik po sciagnieciu tych sterow wyskakuje blad extraction CRC failed. Wie ktos jak temu zaradzic .... sciagalem kilka razy i za kazdym razem to samo .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ściągnij flashgetem albo dapem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 GetRightem sciagalem to praktycznie to samo ... chyba ze te programy sa cudotworcze .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Poczytajcie pliczek readme: OMEGADRIVE here! This are my "optimized" drivers for the ATI Radeon family of video cards, this version (Omega 2.4.07a) is for Windows 2000 and Windows XP. Special note: THIS DRIVERS ARE MADE FOR GAMES, NOT BENCHMARKS!!! THEY FIX GRAPHICAL ERRORS, STABILITY PROBLEMS AND SOME SPEED ISSUES ONLY IN GAMES. THEY ADD VISUAL QUALITY, STABILITY AND MORE OPTIONS. IF YOU WANT DRIVERS FOR BENCHMARKS DOWNLOAD ATI'S ORIGINAL DRIVERS INSTEAD FOR 3DMARK2K1 AND OTHER BENCHMARKS :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...