marx2 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 hej poradzcie jakas plyte ze starszych modeli, ktora spelni nastepujace wymagania: -stabilna jak skala (asrock odpada) -podkreci bezstresowo E2160 do 3GHz (asrock pozwala tylko na 2,7GHz, procesor da rade na 3GHz) -cena <200zl, im mniej tym lepiej -4 gniazda RAM DDR2 -min 2 sloty PCI -wystarczy jeden slot PCIExpress -obsluga procesorow 45nm SLI, Crossfire niepotrzebne Alternatywnie rozwazam jakas nowa plyte, ale wtedy musialaby byc w jakis sposob rozwojowa czyli np obslugiwac DDR2 i DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 hej poradzcie jakas plyte ze starszych modeli, ktora spelni nastepujace wymagania: -stabilna jak skala (asrock odpada) -podkreci bezstresowo E2160 do 3GHz (asrock pozwala tylko na 2,7GHz, procesor da rade na 3GHz) -cena <200zl, im mniej tym lepiej -4 gniazda RAM DDR2 -min 2 sloty PCI -wystarczy jeden slot PCIExpress -obsluga procesorow 45nm SLI, Crossfire niepotrzebne Alternatywnie rozwazam jakas nowa plyte, ale wtedy musialaby byc w jakis sposob rozwojowa czyli np obslugiwac DDR2 i DDR3 hyhy - no najlepiej, niech płyta będzie stara, niech wszystko ma, wszystko obsługuje i za 200zł takie rzeczy to tylko w erze z tej półki to MSI P31, GB P31 - obie powyżej 200zł ze wszystkomających to np. GIGABYTE GA-P35C-DS3R - ddr2 i ddr3 330zł MSI P35 NEO COMBO-F 290zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) stara = uzywana = tania czy zle mysle? nie pisalem ze ma wszystko miec moge zrezygnowac z obslugi 45nm, czy wtedy wybor bedzie wiekszy? Edytowane 19 Lutego 2008 przez marx2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) stara = uzywana = tania czy zle mysle? nie pisalem ze ma wszystko miec moge zrezygnowac z obslugi 45nm, czy wtedy wybor bedzie wiekszy? ASUS P5B Gigabyte P965 45nm też raczej obsłużą ale ja bym się skłaniał do jakiejś nówki :-) Edytowane 19 Lutego 2008 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 A ja bym poszukał dodatkowych środków na Gigabyta P31 DS3L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Asus P5B obsłuży i nawet penryny płyta dobra bez bajerów.Za 200 zł może i wersje E byś mógł na allegro wylicytować.Ogólnie to wszystko co piszesz to licytacje na allegro.Tu masz przykładową okazje moim zdaniem bo to bardzo dobra płyta klik. kolejny klik i kolejny Edytowane 19 Lutego 2008 przez gomez1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) ze allegro to wiem. tylko troche zniechceca mnie mala roznica cenowa - za 200zl uzywana plyta vs np http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+P31-DS3L No ale dzieki za typy Aha, do gigabyte nie mam jakos przekonania. Mialem niedawno z Sempronem i lubila zgubic ustawienia BIOS, z tego co czytam to czesta przypadlosc gigabyte'ow Edytowane 19 Lutego 2008 przez marx2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...