Skocz do zawartości
n3wbie

Wybór Obudowy - Raidmax Smilodon

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, zastanawiam sie ostatnio nad zmiana obudowy. Posiadam 'puszke' (od jej wykrzywiajacej sie stali) i-box, model chyba nie jest istotny, ktora chcialbym zamienic na Raidmax Smilodon 612 WB. I tutaj moje pytanie - ktos z was posiada/dal juz ta bude? Warto ja kupic?

W kwestii chlodzenia nie bede raczej korzystal z dostarczonych wiatrakow wraz z obudowa (jest ich 4, jeden przod 120mm [z jakims podswietleniem, ktore jest mi obojetne] oraz 3x 80mm [takze swiecace]). Posiadam dwa wiatraki XTHERMAL BTF 80 PRO (80mm) oraz jeden XTHERMAL BTF 120 PRO (120mm). Duzy dalbym na przod, jedna 8'emke dla dyskow ,a trzeci na boczna (lewa) sciane najlepiej w tej 'belce' dla ew. chlodzenia kart. Wentylatorow dostarczonych z raidmaxem nie chcialbym uzywac, poniewaz z doswiadczenia wiem ze beda glosne. Co myslicie o tym pomysle?

Do skrzynki bede chcial zmiescic:

Gigabyte GA-M55plus-S3G v1

AMD Athlon64 X2 3800+ z radiatorem Gigabyte G-Power Pro

4096MB RAM OCZ (4 kosci)

Seagate Barracuda 160GB 8mb cache

Seagate Barracuda 250GB 16mb cache

ASUS ATI Radeon EAX 1600PRO Silent Series 256MB DDR2

Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer

Lite-On CD-RW 48x

Lite-On DVD-RW 8x i jakis fdd

i do tego zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W

Posiadam jeszcze ostatnie zapytanie dot. dyskow, widzialem na zdjeciach ze 'skrzynka' od dyskow na samym dole posiada jakies gniazda, ale wszystko montuje sie nie uzywajac sprob. Mam Cooltek Disk Silencer (do obu dyskow) ktorym monotowalem hdd by je dodatkowo wyszumic. Czy bede mial w tej obudowie mozliwosc zamotowanie tego silencera?

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Kilka sklepow posiadajcych obudowe (dokladniejsze dane):

http://www.ceneo.pl/378971

Film dot. produktu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy akurat tego smilodona oglądałem ale...

Bajery buda, zwłaszcza z tym odejmowanym bokiem z mobo i kartami.

Ale na tym sie kończą rewelacje, mała ciasna, wszystko upchnięte na ścisk. Ten odchylany bok z mobo zastosowali chyba tylko dlatego że w normalny sposób nie przedrzesz się przez kable do płyty.

Jakby robili ją w big towerze a nie midi to byłaby spoko :)

PS. Oglądałem dokładnie tą budę ;) Poza fajnym wyglądem nie oferuje dla mnie nic specjalnego ale jestem specyficznym klientem i mam trochę dziwne potrzeby więc tobie może pasować.

Edytowane przez cekin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi