Skocz do zawartości
Grinch

Ram - sie popsuł ?

Rekomendowane odpowiedzi

ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa, coś sobie tam majstruje w necie. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m WCPUID i widze ze mam 256MB ramu 8O Restart kompa i komp widzi 256 RAMU. Otwieram kompa no i zaczynam testowanie pamieci. Wyjmuje kingstona i jade tylko na Elixirach. Wszystko działa, zamieniam na kingstony. Komp sie nie uruchamia slychac tylko 3 pikniecia w glosniczku systemowym. OK wlozylem znowu 2 kosci. KOmp sie uruchamia ale tylko 256MB ramu. W windowsie progsem AIDA widze ze kosc kingstona jest wykrywana przes komputer (mozna odczytac jesj parametry) ale program pokazuje ze sa zajety tylko SLOT1 gdzie siedzialy Elixiry.

Czy tak wygląda awaria ramu ? Nieiwem nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem.

PS. Przez tydzień działało, a teera dup-a... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładnie ładnie.... ram jest sprawny. Tak tez myslalem, bo nie wygladalo mi to na jakas awarie ramu. Teraz tylko winę ponosi płyta główna, ale to tez bez sęsu. Komp działa z kością Elixir'a 266 a z 333 kingstona juz nie chce dzialac :/ A dzialala... FUCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładnie ładnie.... ram jest sprawny. Tak tez myslalem, bo nie wygladalo mi to na jakas awarie ramu. Teraz tylko winę ponosi płyta główna, ale to tez bez sęsu. Komp działa z kością Elixir'a 266 a z 333 kingstona juz nie chce dzialac :/ A dzialala... FUCK

moze to wina biosu, daj Bog zeby w nastepnej wersji latke na taki problem uwzglednili :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez woze sie z tym problemem, mam dwustronne seitec'i 2x512

w czasie 3dmarka albo wywala do windows albo komputer sie wiesza,

do tego mam problem z grafika, gryzie mi sie z plyta :( gf4 ti4200

po wlozeniu jej do kompa system w ogole jej nie widzi :( a instalacja sterow rozwala system.

mam nadzieje, ze cos wymysla w noym biosie....

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...