Grinch Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa, coś sobie tam majstruje w necie. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m WCPUID i widze ze mam 256MB ramu 8O Restart kompa i komp widzi 256 RAMU. Otwieram kompa no i zaczynam testowanie pamieci. Wyjmuje kingstona i jade tylko na Elixirach. Wszystko działa, zamieniam na kingstony. Komp sie nie uruchamia slychac tylko 3 pikniecia w glosniczku systemowym. OK wlozylem znowu 2 kosci. KOmp sie uruchamia ale tylko 256MB ramu. W windowsie progsem AIDA widze ze kosc kingstona jest wykrywana przes komputer (mozna odczytac jesj parametry) ale program pokazuje ze sa zajety tylko SLOT1 gdzie siedzialy Elixiry. Czy tak wygląda awaria ramu ? Nieiwem nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem. PS. Przez tydzień działało, a teera dup-a... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Niestety ram odszedl do krainy wiecznych bitow... kup nowy albo reklamuj stary jesli jest jeszcze na gwarancji :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Reklamu go i spróbuj wymienić na cosik lepszego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 NO cza bedzie jutro ruszyc dupsko :D ALe zeby sie po tygodniu cos skasztanilo :P to juz przesada :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Zycie bywa zlosliwe... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 lepiej po tygodniu niz po 5 latach i 1 miesiacu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 No w sumie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 nie wiem czy do konca czytalem uwaznie ale moze slot od pamieci poszedl......jezeli tego nie robiles to zamien kosci miejscami....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Zmieniałe zmieniałem i nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ale dziwne ze ci wykrywa parametry...........a obie sa dwustronne czy jedno stronne czy roznie?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Elixir ma kostki pamieci po obu stronach, KIngston tylko po jednej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 No ładnie ładnie.... ram jest sprawny. Tak tez myslalem, bo nie wygladalo mi to na jakas awarie ramu. Teraz tylko winę ponosi płyta główna, ale to tez bez sęsu. Komp działa z kością Elixir'a 266 a z 333 kingstona juz nie chce dzialac :/ A dzialala... FUCK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 No ładnie ładnie.... ram jest sprawny. Tak tez myslalem, bo nie wygladalo mi to na jakas awarie ramu. Teraz tylko winę ponosi płyta główna, ale to tez bez sęsu. Komp działa z kością Elixir'a 266 a z 333 kingstona juz nie chce dzialac :/ A dzialala... FUCKmoze to wina biosu, daj Bog zeby w nastepnej wersji latke na taki problem uwzglednili :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Raczej nie, ram choodził pęknie przez okrągły tydzień, wczoraj coś się stało no i [gluteus maximus].... bez sęsu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jools Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 ja rowniez woze sie z tym problemem, mam dwustronne seitec'i 2x512 w czasie 3dmarka albo wywala do windows albo komputer sie wiesza, do tego mam problem z grafika, gryzie mi sie z plyta :( gf4 ti4200 po wlozeniu jej do kompa system w ogole jej nie widzi :( a instalacja sterow rozwala system. mam nadzieje, ze cos wymysla w noym biosie.... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 moze zasilacz niewyrabia :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Stwierdzxam stanowczo że ta <span style="color:red;">[ciach!]</span>a elektronika jest do [gluteus maximus].. <span style="color:red;">[ciach!]</span>A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...