margyw Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam! ..mam zamiar zakupić chłodzenie do mojego E4400 @3GHz, który aktualnie ma ok 70*C w stresie na boxie - a leci na def V więc myślę że dałoby rade go jeszcze podnieść. Co dziwnego, przy otwartej budzie w idlle, temp spada do 38*C, co świadczy o tym że przy stresie podskakuje AŻ o 32*C ? Zastanawiałem się na BigTyphoon`em, jednak mam wątpliwości czy się zmieści w mojej budzie (Elite 330) na Abicie IP35-E.. pomiędzy górną krawędzią mobo a zasilaczem jest zaledwie ok 1cm miejsca. A jako że nie za bardzo jestem w temacie coolerów, prosiłbym o pomoc przy wyborze optymalnego chłodzenia. Górna granica to myślę około 150zł, a nawet skłonny będę dołożyć kilka złotych więcej, jeżeli będzie to na prawdę opłacalne dla mojego procka. :rolleyes: Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Tuniq Tower u Zenfista Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Spojz na dzial, co drugi temat pratycznie dotyczy wyboru chlodzenia pod C2D. Poczytaj i wyciagnij wnoski bo zaczyna mnie irytowac lenistwo niektorych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...