jorda88 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 witam poszukuje dysku do komputer na SATA I ... chyba nie obsługuje II jak to jest z kompatybilnością ? na stronie producenta znalazłem tylko tyle o tej płycie bo nie mam opakowania ani książeczki : 2 x SerialATA 1.5Gb/s connectors, support RAID 0, 1, JBOD functions płyta to : Asrcok VSTA s775 200zł na hdd co kupic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 witam poszukuje dysku do komputer na SATA I ... chyba nie obsługuje II jak to jest z kompatybilnością ? na stronie producenta znalazłem tylko tyle o tej płycie bo nie mam opakowania ani książeczki : 2 x SerialATA 1.5Gb/s connectors, support RAID 0, 1, JBOD functions płyta to : Asrcok VSTA s775 200zł na hdd co kupic ? seagate 250GB :-) najnowsze modele są jednotalerzowe - wydajne, cichutkie i 5 lat gwarancji :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Też jestem za Seagate-pojemność zależy ile potrzebujesz i na ile Ci starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 zgadza się, twoja płyta obsługuje SATAI jednak nie widzę przeciwwskazań do tego, żebyś kupił dysk SATAII. Chcąc podpiąć dysk SATAII pod płytę z SATAI wystarczy, że przestawisz zworkę na dysku ograniczającą transfer :) A co do tego jaki dysk wybrać... polecam Seagate 250GB ST3250410AS http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/203953 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 bierz Seagate ST3250410AS i sie nawet nie zastanawiaj. Cichy, bardzo wydajny, tylko czas dostępu ma nieco słabszy, ale i tak wymiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Za 229 zł masz 320 GB od WD. Np. tutaj: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=WD+WD3200AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 zgadza się, twoja płyta obsługuje SATAI jednak nie widzę przeciwwskazań do tego, żebyś kupił dysk SATAII. Chcąc podpiąć dysk SATAII pod płytę z SATAI wystarczy, że przestawisz zworkę na dysku ograniczającą transfer :) A co do tego jaki dysk wybrać... polecam Seagate 250GB ST3250410AS http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/203953 na pojemności mi nie zależy, wiec biorę tego Seagata. Jeśli to tylko do tego sie ogranicza to looz czyli SATA II jest kompatybilny z SATA I, na tym najbardziej mi zależało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Jeśli kupisz tego Seagate st3250410as to zworkę już będziesz miał ustawioną na sata1. A co do dysku to sam go mam i polecam, cichy i szybki czego chcieć więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...