Skocz do zawartości
vENiZE

Tenchu Series

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak od ostatniego czasu bawię się trochę dziadkami z PSX-a i do głowy wpadło mi Tenchu (I i II). Czy ta gra przypadkiem nie jest (pod względem samej gry - nie fabuły czy klimatu :D ) podobna do Metal Gear Solid? Dwójka zbiera bardzo fajne noty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Nie , to w zadnym wypadku nie jest podobne do MGS'a. Jedynie ujecie akcji jest podobne , jako ze obie gry to skradanki i na tym podobienstwa koncza sie. MGS jest pozycja o niebanalnej fabule , Tenchu ma misje , ktore co prawda opowiadaja o czyms , ale tutaj nie jest to glownym elementem gry. Tutaj wiecej czai sie i morduje niz odkrywa fabularne meandry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

A mógłbyś Firekage polecić jakąś pozycję o niebanalnej fabule i niskich wymaganiach (w wypadku PC) lub coś na PSX-a?

Metal Gear Solid :D :-P

Final Fantasy VII

Vagrant Story

Xenogears

Suikoden II , I

Legend Of The Dragoon

Wsio rpg...

Z tych poza tym gatunkiem jednak zainteresowalbym sie Dino Crisisem , zarowno czescia pierwsza jak i swietna czescia druga. Od biedy mozna zagrac w Silent Hilla , choc mnie osobiscie nigdy ta seria nie wciagnela , ciekwie i klimatyvcze nia koniec jest...jaki jest.

Na Pc polecam swietna konwersje z DC , Grandia 2 , podobalo mi sie przednio. Do tego Max Payne , przelom i kamien milowy na PC , obie smigaly mi na FX5200...jak i GF2 jesli dobrze pamietam. (czesc 1 ). Warto zaznajomic sie jeszcze z Kotorami (perelki , perelki , rzadko takie cos ukazuje sie na pc...) jesli komp pociagnie , a jak nie to bez watpienia najlepszy RPG na PC czyli Planescape Torment , to jest fenomen na pc. Grales w Fallouty? Tez warto , slabsze niz Baldury oraz bez watpienia slabsze od Tormenta ale klimat nadciaga braki fabularne.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi