Biluelblag Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam, nabyłem ostatnio taką przejściówke i WD1600AAJS, dysk jest wykrywany w biosie i menadzerze urzadzeń ale nie wykazuje go jako dysk w moim komputerze. Czemu tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef182 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 A masz zalozone partycje na dysku? Bo jezeli nie, to nie zobaczysz go w Moim Komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biluelblag Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 no rzeczywiście nie pomyślałem że trzeba zrobić partycje. Dysk jest już wykrywany, ale mam inny problem. Zacznę od początku. Mam płytę no-name na VIA p4x400 bez SATA, kupiłem dysk SATA, aby nie inwestować w starszą technologie, oraz adapter(patrz u góry) dysk jest wykrywany w biosie i windzie. Zformatowalem swój stary dysk ata z myślą, że zainstaluje system na nowym dysku. Instaluje system, już ma się bootowac i lipa nie działa tak jak by na dysku nie było systemu. Gdy mam podłączony sam dysk sata to wogole nie działa. Zrezygnowałem z instalacji windy na sata chce instalować na ata a tam podczas instalacji gdy zostaje 9min do końca i trwa zapisywanie ustawień komp się restartuje. O co chodzi, pomóżcie, z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacu Gaming Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Mam płytę no-name na VIA p4x400 bez SATA,Jak to no-name, jak żyje jeszcze sie z takim czymś nie spotkałem, ze niby co Stefan z Ciesz Ci w drewutni ją zrobił. Niepojęte. Co do przejściówki IDE do SATA to trzeba było dołożyć parę pln i takie cos kupić. Ja właśnie z takiego korzystam i wszystko mam git. A co do adapterów SATA do IDE to już nie jest taki dobry pomysł. Jeśli chodzi o pomoc to nic tu nie wymyślimy IMO musisz kupić albo inny(lepszy) adapter SATA do IDE, albo kupić płytę z SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...