marek42 Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 MAM U siebie w bloku sieć lokalna 6komp. wszystko działało normalnie do momentu kiedy mósiałem zrobić format c zainstalowałem sterowniki do karty sieciowej ale nie wiem co dalej pojawia sie komunikat nie można przegądać sieci może ktos cos poradzi koles który to konfigurował jest w tej chwili niedostępny i nie mam kogo zapytać! dzieki win me krat planet 10/100mbg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 z tego co napisales to mozne jedynie gdybac sobie co jest nietak sprawdz czy masz - dobrze kable pozakladane/pozaciskane - dobre ip i maske podsieci ustawiona - dobre protokoly poinstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek42 Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 punkt 1 odpada tzn wszystko jest ok natomiast co do ip i maski nie bardzo wiem o co chodzi i czy moge to sam zrobić? tzn czy tosą jakies ustawienia standartowe? to samo jesli chodzi o protokoły! dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 ip maske mozna dac automat, pewnie grupy roboczej dobrze nie wpisałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Najlepiej skontaktuj sie z osoba co ci siec robila i niech ci powie jaki masz IP, brame itp! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 true true dobrze mowi zrob tak jak napisal radomek:) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 koles który to konfigurował jest w tej chwili niedostępny i nie mam kogo zapytać! :roll: pewnie po japońsku napisane... a nie jest prościej iść do któregoś z 6 sąsiadów i odpisać sobie adresIP serwera , bramy , maski itp? przecież nieistotny jest system , bo w każdym muszą być takie same dane bram i masek itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 a najprościej to chyba wpisać winipconf albo w NT ipconfig /all w lini poleceń ?? I sprawdz czy masz włączone udostępnianie plików w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Kur... a nie prościej przeczytać posta, żeby zobaczyć, że koleś _nie_ma_ustawionego_ i nie ma skąd go wziąć? Poza tym co mu to da jeśli nie będzie miał porównania z tym co mają inni ustawieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Kur... a nie prościej przeczytać posta, żeby zobaczyć, że koleś _nie_ma_ustawionego_ i nie ma skąd go wziąć? Poza tym co mu to da jeśli nie będzie miał porównania z tym co mają inni ustawieni? Kur...a : - adres IP serwera - maska podsieci - brama domyślna - nazwa domeny - nazwa DNS kur...a albo ja jestem głupi albo za bardzo nie zwracasz uwagi co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No i co się burzysz? Post był skierowany nie do ciebie. Poza tym nie widzę logiki w tym co napisałeś. Koleś nie mając pojęcia o sieciach prawdopodobnie nie posiada takich informacji a domyślne nie zawsze działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No i co się burzysz? Post był skierowany nie do ciebie. Poza tym nie widzę logiki w tym co napisałeś. Koleś nie mając pojęcia o sieciach prawdopodobnie nie posiada takich informacji a domyślne nie zawsze działają. 1. nie burzę się tylko za...biście dziwię 2. według ciebie nie ma logiki - może tak , może nie... u sąsiada otwiera wszystkie zakładki ustawień karty sieciowej , wszystko przepisuje na papier poza IP kompa sąsiada , potem przychodzi do siebie i robi dokładnie tak samo wpisując dane z kartki - przecież do tego nie trzeba mieć IQ 220 , skoro potrafi zainstalować kartę to potrafi też przepisać z kartki do kompa bo to są raczej podstawowe czynności i według mnie na pewno nie są nielogiczne , ale mogę się mylić może autor topica sie wypowie , czy to co proponuję jest zbyt skomplikowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Kost@k: możesz mi napisać w którym momencie się z tobą nie zgodziłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 pojawia sie komunikat nie można przegądać sieciA czy to przypadkiem nie znaczy ze nie moze TYLKO przegladac sieci LOKALNEJ? Przeciez moga miec tam postawione DHCP i wtedy beda takie objawy - net dziala ale lokalnej nie ma. Bo nie ma wpisanej grupy roboczej. Thats all... :D Moze autor sie wypowie wreszcie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...