Skocz do zawartości
marek42

JAK SKONFIGUROWAĆ???

Rekomendowane odpowiedzi

MAM U siebie w bloku sieć lokalna 6komp. wszystko działało normalnie

do momentu kiedy mósiałem zrobić format c

zainstalowałem sterowniki do karty sieciowej ale nie wiem co dalej pojawia sie komunikat nie można przegądać sieci może ktos cos poradzi

koles który to konfigurował jest w tej chwili niedostępny i nie mam kogo zapytać!

dzieki

win me krat planet 10/100mbg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles który to konfigurował jest w tej chwili niedostępny i nie mam kogo zapytać!

:roll: pewnie po japońsku napisane...

a nie jest prościej iść do któregoś z 6 sąsiadów i odpisać sobie adresIP serwera , bramy , maski itp? przecież nieistotny jest system , bo w każdym muszą być takie same dane bram i masek itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur... a nie prościej przeczytać posta, żeby zobaczyć, że koleś _nie_ma_ustawionego_ i nie ma skąd go wziąć? Poza tym co mu to da jeśli nie będzie miał porównania z tym co mają inni ustawieni?

Kur...a :

- adres IP serwera

- maska podsieci

- brama domyślna

- nazwa domeny

- nazwa DNS

kur...a albo ja jestem głupi albo za bardzo nie zwracasz uwagi co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co się burzysz? Post był skierowany nie do ciebie. Poza tym nie widzę logiki w tym co napisałeś. Koleś nie mając pojęcia o sieciach prawdopodobnie nie posiada takich informacji a domyślne nie zawsze działają.

1. nie burzę się tylko za...biście dziwię

2. według ciebie nie ma logiki - może tak , może nie...

u sąsiada otwiera wszystkie zakładki ustawień karty sieciowej , wszystko przepisuje na papier poza IP kompa sąsiada , potem przychodzi do siebie i robi dokładnie tak samo wpisując dane z kartki - przecież do tego nie trzeba mieć IQ 220 , skoro potrafi zainstalować kartę to potrafi też przepisać z kartki do kompa bo to są raczej podstawowe czynności i według mnie na pewno nie są nielogiczne , ale mogę się mylić

może autor topica sie wypowie , czy to co proponuję jest zbyt skomplikowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojawia sie komunikat nie można przegądać sieci

A czy to przypadkiem nie znaczy ze nie moze TYLKO przegladac sieci LOKALNEJ? Przeciez moga miec tam postawione DHCP i wtedy beda takie objawy - net dziala ale lokalnej nie ma. Bo nie ma wpisanej grupy roboczej. Thats all... :D

Moze autor sie wypowie wreszcie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi