Maxim Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam! Mam w pracy właśnie taki komputer, czyli płyta z tematu z celeronem 2.8 i 512DDR400. Chciałbym niewielkim kosztem poprawić wydajność tego zestawu, ponieważ chodzi on tragicznie. I tu pytanie, czy to wina płyty z tym chipsetem, czy celerona? Planuje zmienić procka na P4 i dołożyć 512MB, grafa to geforce 2 gts. Jaki P4 kupić? Czy wydajność poprawi się z tymi prockami: http://www.allegro.pl/item318997146_intel_...najtaniej_.html http://www.allegro.pl/item313678691_intel_...acz_okazja.html warto dopłacić do tego 2.8Ghz? jeden temat do skasowania - sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 chodzi on tragicznie Chodzi tragicznie tzn? Jakie konkretnie aplikacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 winamp + 2xfirefox + mały dokument world. Na razie korzystam z integry, GTS jest w drodze, zobaczę po wymianie grafy jak to będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Myślę, że dodatkowy ram załatwi sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Przesiadłem sie z integry na kartę pod AGP i jest poprawa, zwolniło się trochę ramu przy okazji, trzeba pomyśleć o dodatkowej kostce, tylko zastanawiam się czy opłaca się dołożyć 256MB, bo w 512DDR1 nie mam zamiaru się pchać - kosztuje tyle co 1GB DDR2. Po wymianie zasilacza spróbuje podkręcić tego celka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...