MaestroS Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam. Poprosiłem administratora mojej sieci, zeby dał mi IP zewnetrzne (mam wewnętrzne) ale przekierował mi tylko porty, które chciałem - ponoć to wystarczy. Problem zaczyna się w konstrukcji sieci domowej. Moja sieć wygląda tak: PC (radiówka i karta sieciowa) podpięty z laptopem kablem sieciowym. PC udostępnia laptopowi internet przez WinProxy. Chcę pewien serwer postawić u siebie, na porcie xxxx. Jak ? Co podawać ludziom, by się do mnie łączyli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 ip zew:nr portu serwera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaestroS Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 A nie ma innego sposobu ? Bo IP w kliencie, ktory podlacza sie do serwera nie moze byc dodany port po IP (ip zew:port) A! Jak przekierowac porty z PC na notebooka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 gdybys uzywal ICS to przekierowanie wygladaloby tak http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/377,1,Ud...4%85czenia.aspx a tego pytania "A nie ma innego sposobu ? Bo IP w kliencie, ktory podlacza sie do serwera nie moze byc dodany port po IP (ip zew:port)" troszeczke nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaestroS Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Tzn, że klient nie akceptuje obecności portu przy IP. Port jest automatycznie dodawany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 no to jesli laczysz sie z zewnatrz to podajesz tylko adres zewnetrzny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...