lemoniada Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Niedlugo planuje zakupić komputer i ta buszowalem po necie i natrafiłem na produkt PALIT XpertVision Radeon HD3870, 512MB DDR4 (256bit) Pomyślałem DD4 ? co jest grane potem weszłem w opis i ujrzałem ze naprawdę ma DDR4 a czemu nivida nie ma w nowszych kartach DDR4 bo cały czas oglądałem karty nivida i nie zwracalem na to uwagi i niewidzialem ddr 4? DirectX 10.1 to juz jakaś poprawiona wersja 10 wyszła ? Czy to karta jest dobra pomimo ze kosztuje 656,38 zł w ulubiony.pl http://www.ulubiony.pl/komputery/palit_xpe...6bi_181393.html edit wiem ze ulubiony to nie za dobry sklep (proszę o niekomentowanie tego sklepu ) Edytowane 2 Marca 2008 przez lemoniada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Czemu NV nie ma ddr4 - bo na chwilę obecną jej to zbędne... A czy ta grafa jest dobra ? Nie - nie jest. W podobnej cenie mamy GF8800GT 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 DDR4 moze i uzyskuja wyzsze czestotliwosci, ale sa wolniejsze z racji duzych opoznien. W sumie wiec wychodzi na to samo co ddr3 :P. Chłit maketingowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 No wiec wezmę sobie palita 8800GT sonic i zmiejsze mu obroty do 50 % i zastosuje 2 wiatraczki do obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 nie ma sie nadczym zastanawiac ja bym bral odrazu 8800GT 512MB;] grafa ma naprawde niezlego kopa:) widzialem cud miód:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Mam jeszcze kilka pytań do was ! chcę sobie wymienić płytę główna na FOX-A P35A-S i z tego co widze ma tylko jedno wejscie IDE ATA a ja mam do podłaczenia 1 cd-rw, 1DVD i dysk SAMSUNG SP0802N jak ja to podłącze ? I ile jest dodatkowych panelów w foxie w PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Mam jeszcze kilka pytań do was ! chcę sobie wymienić płytę główna na FOX-A P35A-S i z tego co widze ma tylko jedno wejscie IDE ATA a ja mam do podłaczenia 1 cd-rw, 1DVD i dysk SAMSUNG SP0802N jak ja to podłącze ? I ile jest dodatkowych panelów w foxie w PCI? cdrw i dvd daj komuś w prezencie (nie ma sensu sprzedawać) i kup nagrywarke dvd na SATA, dysk podłączysz na IDE Edytowane 2 Marca 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ten dysk też niech lepiej sprzeda albo komuś sprezentuje. Teraz to już tylko Sata II chyba. Niestety ostatnio nie opłaca się przekładać sprętów bo tylko wydajność siada zamiast wzrastać. Wiadomo, że taniej ale jednak. Nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zatem 8600GT i za zaoszczędzoną kwote podokupywać czegoś? W sumie ten 8600 nie taki zły. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ten dysk też niech lepiej sprzeda albo komuś sprezentuje. Teraz to już tylko Sata II chyba. Niestety ostatnio nie opłaca się przekładać sprętów bo tylko wydajność siada zamiast wzrastać. Wiadomo, że taniej ale jednak. Nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zatem 8600GT i za zaoszczędzoną kwote podokupywać czegoś? W sumie ten 8600 nie taki zły. Pozdrawiam. Zależy do jakiej rozdzielczości i do jakich gier. W takim Crysis już wysiada na 1024x768 na high, paru innych tytułach też trzeba nieco zmniejszyć detale. Ale dla nie wymagających za dużo, karta jest w sam raz i do tego tania. Pogra sobie elegancko na max detalach w takiego COD4 ,który tez wygląda bardzo ładnie. Różnica 300-650 pln to nie jest taka spora suma ,a wydajnościowo jednak wypada lepiej biorąc pod uwagę wysokie rozdzielczości. Myślę że 8800GT za 650 zł to spokojnie wyrwiesz Może ten Gigabyte z Zalmanem w Vobisie ,albo gdzieś na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ja chem palita dysk musze zostawic ale nie da sie inaczej tego podlaczy 2 cd-romy i dysk ? nie ma przejscowek , rozgaleznikow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Przejsciowki oczywiscie są. klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Przejściówka na ATA-SATA albo dotadkowy kontroler na PCI. EDIT: Znowu sie spóźniłem [; Edytowane 2 Marca 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 I ile jest dodatkowych panelów w foxie P35A-S w PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Porty PCI masz 3 http://www.foxconnchannel.com/product/Moth...ID=en-us0000318 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Swoją drogą kupowanie przejściówek ATA-Sata dla nagrywarki i napędu mija się z celem - koszt dwóch przejściówek to około 90zł a za niecałe 100zł można kupić NOWĄ nagrywarkę DVD, która zastąpi oba te napędy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Dodatkowych chodzi mi takie co sa Złącza USB zewnętrzne itd. ( niech wypowidaja sie osoby które maja lub mieli to płytę) http://www.ulubiony.pl/uploads/products-im...maxi/193920.jpg ile tych paneli jest i czy wszystkie trzeba podłączać ( wydaje mi się ze nie skoro jest tylko 3 PCI ) A czemu aż dwóch ! i tak miałem kupić nagrywarkę DVD to podłaczę ja POD IDE nagrywarke DVD i CD- rw a do dysku kupie przejściówkę chyba dobrze mówię ! A jeszcze jedno co to za funkcja co w opisie ten płyty fox P35A-S wyczytałem "Złącze czujnika otwarcia obudowy " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Czujnik otwarcia obudowy jest tym co nazwa mówi - czyli ... zbędny bajer a większość tańszych obudów nie ma takiego czujnika :) Skoro kupisz nagrywarkę DVD na SATA to po diabła Ci jeszcze DVD i CD-RW, skoro nagrywarka DVD je zastąpi ? Wtedy z powodzeniem dysk może być na ATA (bo kupując przejściówkę na SATA nie uświadczysz żadnego przyrostu prędkości) A te dodatkowe "panele" ... dla mnie to raczej śledzie ... sama nazwa mówi - dodatkowe :) Ja dostałem taki z portami e-sata ... nie podpiąłem :) Edytowane 2 Marca 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...