avatr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam. Jestem na tym forum od niedawna i jest to mój 1 post ;] Nom ale przejdźmy już do rzeczy :) Chce dokupić do kompa sobie Procesor, Płytę główną i RAM. Wybrałem sobie już zestaw i mam co do tego parę pytań :) Oto zestaw: Płyta główna: Asus M2N-VM HDMI /GeForce 7050PV/ Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ /2.2GHz, 1MB, 65W, BOX, AM2/ RAM: GoodRam 1GB PC800 lub Kingston 1GB PC800 CL5 Zasilacz: Obecnie posiadam Tracer 4Life 400W Teraz moje pytania :) Czy ten zasilacz jest dobry do tego zestawu?? Który ram wybrać GoodRam czy Kingston?? Czy z tą płytą dam rade podkręcić trochę ten procesor?? Na razie to byłoby tyle. Z góry dzięki za odpowiedź. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 RAM Kingston 667 na Elpidach. Zasilacz na śmietnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Mhm a czemu ram 667 a nie 800?? Przecież 800 są szybsze :> A i o co chodzi z tymi elpidami. A zasilacz to aż tak słaby?? ;/ Starczy może tak na początek ?? Bo akurat hajsu od razu na zasiłke nie będę miał ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Różnica między 667 a 800 jest minimalna, nie opłaca sie dokładać. Z elpidami chodzio to że są to dużo lepiej podkręcające się kostki niż zwykłe Kingstony. Zasilacz to najtańsze padło, bał bym się go podłączyć nawet do kilkuletniego sprzętu. Brak elementarnych zabezpieczeń, słaba moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 OK A mógłbym prosić o jakiś link do takich kości?? A zasiła to pewnie jakiś chieftec 400W czy 450w?? A i jeszcze jedno ten zestaw co podałem to dosyć wydajny będzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Hm. Patrząc na dzisiejsze ceny RAM-u i wymagania coraz to nowszych programów i gierek skłoniłbym się na Twoim miejscu ku zakupowi dwóch kości po 1GB. Nie wiem jak stoisz z finansami, ale jeśli Cie stać to IMO zdecydowanie warto. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) to że 2 GB ramu by się przydały to wiem :) Ale niestety brak funduszy;/ A może mi ktoś odp czy mając tą płytę: Asus M2N-VM HDMI /GeForce 7050PV/ mam jakieś możliwości podkręcania sprzętu w razie czego?? Edytowane 6 Marca 2008 przez avatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...