Skocz do zawartości
avatr

Czy Ten Zestaw Jest Dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem na tym forum od niedawna i jest to mój 1 post ;] Nom ale przejdźmy już do rzeczy :) Chce dokupić do kompa sobie Procesor, Płytę główną i RAM. Wybrałem sobie już zestaw i mam co do tego parę pytań :) Oto zestaw:

Płyta główna:

Asus M2N-VM HDMI /GeForce 7050PV/

Procesor:

AMD Athlon 64 X2 4200+ /2.2GHz, 1MB, 65W, BOX, AM2/

RAM:

GoodRam 1GB PC800

lub

Kingston 1GB PC800 CL5

Zasilacz:

Obecnie posiadam Tracer 4Life 400W

Teraz moje pytania :) Czy ten zasilacz jest dobry do tego zestawu?? Który ram wybrać GoodRam czy Kingston?? Czy z tą płytą dam rade podkręcić trochę ten procesor?? Na razie to byłoby tyle. Z góry dzięki za odpowiedź. PZDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mhm a czemu ram 667 a nie 800?? Przecież 800 są szybsze :> A i o co chodzi z tymi elpidami. A zasilacz to aż tak słaby?? ;/ Starczy może tak na początek ?? Bo akurat hajsu od razu na zasiłke nie będę miał ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między 667 a 800 jest minimalna, nie opłaca sie dokładać. Z elpidami chodzio to że są to dużo lepiej podkręcające się kostki niż zwykłe Kingstony.

Zasilacz to najtańsze padło, bał bym się go podłączyć nawet do kilkuletniego sprzętu. Brak elementarnych zabezpieczeń, słaba moc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK A mógłbym prosić o jakiś link do takich kości?? A zasiła to pewnie jakiś chieftec 400W czy 450w?? A i jeszcze jedno ten zestaw co podałem to dosyć wydajny będzie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. Patrząc na dzisiejsze ceny RAM-u i wymagania coraz to nowszych programów i gierek skłoniłbym się na Twoim miejscu ku zakupowi dwóch kości po 1GB. Nie wiem jak stoisz z finansami, ale jeśli Cie stać to IMO zdecydowanie warto.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że 2 GB ramu by się przydały to wiem :) Ale niestety brak funduszy;/

A może mi ktoś odp czy mając tą płytę: Asus M2N-VM HDMI /GeForce 7050PV/ mam jakieś możliwości podkręcania sprzętu w razie czego??

Edytowane przez avatr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi