Jarogniew26 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Witam, jestem po raz pierwszy na tym forum .Zamierzam w ten weekend kupić LCD i potrzebuję porady. Do tej pory użytkowałem przez 8 lat 15 calowy CRT (13,8'' realnie) i już pada. Po długich dywagacjach zdecydowałem się na 19 kwadrat 5:4. Mam max. 800zł na LCD, więc wiem że wypasu nie kupię, ale jakiś w miarę monitorek powinien się trafić. Panorama nie wchodzi w ge, choć się długo wahałem -ale 19 imho za mało trochę (do filmów) a na większą nie starczy kasy (są 22 cale po 850> ale mam takie warunki że mi to niepotrzebne aż tyle cali). Więc kwadrat 19. Zrobiłem listę modeli, które wchodzą w grę : LG L1954SM-PF LG L1900E LG L1919 S LG L1953S-SF LG L1953TR LG L1970HR LG L1953HR BENQ FP 93GS BENQ FP93G BENQ FP93GX+ BENQ X900 BENQ E900 SAMSUNG SM940N+ SAMSUNG SM960BF IIYAMA ProLite E1902S-B1 Wiem, że jest przydługa, ale jakiś model muszę wreszcie wybrać bo już drugi tydzień sie bujam z tym zakupem:-) i potrzebuje fachowej porady znawców tematu: która firma, jaki konkretnie model z tych w/w a może jeszcze inny? czytałem b.duzo pozytywów o tej serii Benq FP, ale ktoś pewnie wie więcej o innych modelach, firmach itp. i może sam ma taki model z listy to byłbym b.wdzięczny za małą podpowiedź. Na MVA wszystko chyba za drogie ,wiec sie nie łudzę, ale jak sie przesiądę z 15 crt na 19 to spora różnica być musi ,a do filmów mogą być i czarne ne pasy-8 lat tak oglądałem to przeżyje;-) poza tym głownie do pracy biurowej potrzebuję, zdjęć, netu itp. jakoś już się przyzwyczaiłem do kwadratu. Drugie pytanie: mam radeona 9600 pro (wieć na dziś złom) ma DVI -I. czy DVI-D ma taki sam interfejs i bezproblemowo się podłączy do tego DVI co mam,bo nie jestem pewien? Ciekawe czy jest taka spora różnica w D-SUB a DVI... z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2008 przez Jarogniew26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 LG L1953TR polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 napisales ze panorama 19 jets za mala do filmow, ale jest duzo wieksza do flmow od 4:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaz Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) rowniez polecam LG L1953TR sam sie wahalem co wybrac i ostatecznie padlo na ten model, nie zaluje, na allegro jest juz za 719 zl... oczywiscie bezproblemowo podlaczysz DVI D do DVI I Edytowane 20 Marca 2008 przez yaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 rowniez polecam LG L1953TR sam sie wahalem co wybrac i ostatecznie padlo na ten model, nie zaluje, na allegro jest juz za 719 zl... oczywiscie bezproblemowo podlaczysz DVI D do DVI I Ja całkowice sie pogubiłem w tych modelach LG.Jakies wariactwo.100 roznych modeli na matrycy TN rozniacych sie tak naprawde niuansami. W czym ten L1953TR jestes lepszy od innych modeli LG i w ogole innych paneli??? Ja tez szukam czegoś tak do kwoty max 650- 700zł i nie mam zielonego pojecia co wybrac.Zbyt duzo tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 oj,,, brałbym jednak duże 22 ;) tu np http://allegro.pl/item333415410__monitor_l...n_iso_w_wa.html kozackie lg ale - jeden wypalony pixel,, jak jest przy ramce i czarny np - bierz,, to kozacki monitor jedna z lepszych 22 tn,, ja zapłaciłem za niego 1500 :| TEN da się kupić taniej i daje radę + gwarancja na zero martwych pixel,, brak dvi,, na święta poleciał jako prezent dla rodziny i za tę kasę jest dużo lepszy niż się można spodziewać ogólnie imo - lepiej większy monitor o niezłej jakości niż mały o nawet wybitnej,, panorama to panorama,, popracujesz chwile i siadając do kwadrata poczujesz się jakbyś patrzył przez dziurkę od klucza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...