Skocz do zawartości
fijolek21

Dask Twardy Tyka Jak Zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

hej morze ktos wie jaka przyczyna

dostalem dzis nowy zasilacz no i podlanczam wszystko do neigo

tak jak to bylo przy poprzednim

jednak windows sie nieuruchomil przy ladowaniu xp komputer sie resetowal

i tak za karzdym podejsciem do uruchomienia systemu

po czasie martretowania systemu

postanowilem sformatowac dysk c jednakrze przy 82% formatowania dysk sie zwiesil i zaczolk tykac i to glosno

wiec zresetowalem pc i jeszcze raz prubowalem formatowac dysk c tym razem trybem szybkim sformatowalo mi dysk

zaczela sie instalacja xp doszedlem do mometu gdy pc sie resetuje i potem wyskoczyl niebieski obraz z errorem

i tak za karzdym razem

ale nieruzumie tego tykania(tyktyk...) czy dysk sie sfajdal?

chodzi o ten dysk ktory mam w podpisie.

Edytowane przez fijolek21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tyka i robi jaja to raczej po nim. Może low format pomoże. Mi WD800JB też tykał ale nie robił cudów i chodził z tym tykaniem ze dwa lata, połowe tego czasu było słychać tykanie. Sprzedałem go na allegro chodzi nadal jakimuś ziomkowi jest głośny ale śmiga koncertowo 5 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - nie ten dział. Po drugie - kup sobie słownik ortograficzny! albo chociaż wklejaj swoje posty przed napisaniem do Worda - robisz pełno błędów ortograficznych! Po trzecie - tak się składa, że jestem posiadaczem tego samego dysku i...miałem taki sam problem. Podczas ładowania systemu dysk tykał po czym następował reset. Dysk oddałem na gwarancje, po dwóch tygodniach dostałem nowy, wolny od wad, z nowym firmware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - nie ten dział. Po drugie - kup sobie słownik ortograficzny! albo chociaż wklejaj swoje posty przed napisaniem do Worda - robisz pełno błędów ortograficznych! Po trzecie - tak się składa, że jestem posiadaczem tego samego dysku i...miałem taki sam problem. Podczas ładowania systemu dysk tykał po czym następował reset. Dysk oddałem na gwarancje, po dwóch tygodniach dostałem nowy, wolny od wad, z nowym firmware.

kurka tyle filmow i muzy sie poszlo....

dzieki dysk oddalem dzis rano na gwarke powiedzieli ze potrwa do tygodni

wiec szukam jakis tani dobry dysk z 60gb albo 80gb morze jakies propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi