Shenlong Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Czy PSU może mieć wpływ na temperaturę chipsetu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Bardziej chodzi chyba o to że...zasilacz który mocno się grzeje i ,,zapewnia,, słabą cyrkulacje powietrza powoduje właśnie wzrost temperatury poszczególnych komponentów w obudowie w tym np. chipsetu. Np taki jakiś stary konstrukcyjnie zasilacz z jednym wentylatorem 80mm wypadnie dużo gorzej niż te nowoczesne z wentylem 120mm, rzecz chyba jasna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 O cyrkulację się nie boję bo mam 1 wentyl 80 do wyciagu i jeden 80 wciaga. Mam p31-ds3l i radiator jest naprawe goracy, teraz dalem 1 80 prosto na czipset [ stoi sobie na grafie :D ] bo się boję. Zailacz dojdzie za 2 dni do mnie. Teraz to jakis syfiasty no name LOGIC tylko o dziwo jest bardzo ciezki jak na zasilke za 60pln :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Sądze że jak wpakujesz jakieś porządne markowe CPU z dużym wentylem to temperatura w budzie spadnie, zadbaj o porządek w kablach itd. Wówczas chipset powinien sie lepiej czuć :D Dużo zalezy też od samej obudowy, czy jest ona przestronna, zapewnia dobry obieg powietrza itd. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Normalka na p31, zaaplikuj chłodzonko na bok i będzie jak znalazł, u mnie po 3 sekundach parzy i muszę zdjąć palec. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...