tOmki Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Kupilem ostatnio lapka - IBM T42, bateria trzyma ok 1h. I mam maly dylemat: kupic oryginalna 4400mAh czy zamiennik 6600 mAh. Ta 6600 wystaje poza obrys lapa. A moze kupic zamiennik 4400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 czasem zamiennik 6600 moze dzialac tak samo krótko jak orginalna 4400 wszystko zależy jaka to firma - czy znana w czymś i jaka jest różnica w cenie - jesli to jakis forever to spoko a jak jakies g co się zwie MaxCell to daruj sobie ale jak ostatnio patrzyłem to taki zamiennik forever od orginalu tańszy jest o jakieś 30zł więc nawet bym się w to nie bawił oczywiście podaje cenę na allegro czy w sklepie komputerowym a nie w serwisie IBM bo tam to i 600zł mogą sobie życzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 no wlasnie, chodzi mi przede wszystkim o roznce w trwalosci ogniwa, zeby nie bylo tak ze zamiennik 6600 po niedlugim czasie bedzie mial taka sama wydajnosc co oryginal 4400. i zostane z odstajaca bateria :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) http://pclab.pl/art26289.html po 2 baterie nie jest tak prosto wyprodukować - chemikaliów do puszki każdy potrafi nasypać jednak duracell działa dłużej niż centra - to oczywiście żart bo nie o to tu chodzi, ale liczy się sposób technologiczny i czystość produkcji przez to dla takich firm jak IBM, HP, Dell produkują specjalizowane w tym fabryki których jest kilka na Świecie np Sony - powtórzę jakieś G po roku może mieć taką samą pojemność i żywotność jak orginalna po 2 latach a reszta zależy jak trafisz i jak będziesz ją szanował - nic nie jest wieczne i bateria żyje góra 3 lata dla przykładu bateria do Noki BL-5C na allegro kosztuje w zależności od sprzedawcy i od tego czy ma orginalne czy nie od 30 - 100zł, trzyma w N70 3 dni i ma 1000. MaxCell ma 3000 kosztuje 20zł i trzyma 1,5dnia - jak myślisz - czemu - Nokia nie potrafi takich zrobić czy nie ma odpowiednich naklejek ? ;) odpowiedz sobie sam koniec OT jak wpiszesz w szukaj bateria masz tutaj kilkanaście tematów na ten temat Pozdro Edytowane 11 Marca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 W żadne zamienniki się nie baw, IBM robi dobre baterie (bateria t60 po roku miała zużycie na poziomie 6% a asusa 17%, użytkowane tak samo) i wątpie żeby taki zamiennik 6600 po miesiącu trzymał dłużej niż mniejszy orginał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Kupuj tylko oryginalne baterie do IBM'a Myslę, że 4400 ci starczy, ta pojemniejsza niestety wystaje sporo... 4H pracy to długośc pracy na standardowej baterii - myslę, że wystarczająca z nawiązką. Są jeszcze dodatkowe baterie do UltraBay Edytowane 12 Marca 2008 przez -X- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cactus Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Odkopie temat bo mam wątpliwości co do baterii do t43. Moja oryginalna miala 4400mAh i wydaje mi sie ze jak jeszcze była świeża to przy umiarkowanych ustawieniach przy ogladaniu filmu trzymała prawie 3h. Teraz kupiłem nowy zamiennik niby o wiekszej pojemności i trzyma 2h. Nie wiem może mnie pamieć myli co do starej baterii... Ile wam trzymały oryginały w T4x ? Zastanawiam sie czy reklamować tą nową baterie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...