Skocz do zawartości
Jodlasty

zasilacz chłodzony wodą...jak?

Rekomendowane odpowiedzi

bo ja wiem ile wat 10 gora 15 wat moj zasilrek przez spory czas pracowal bez wentyla i nic mu nie ma

z tymi zasilarkami dosc czesto (ale coraz zadziej ) jest tak ze sa projektowane na kaliofrnijskie upaly jesli chdzi o opory to zwykla rurka przylutowana do blaszki i docisnieta do bloka powinna styknac a to oznacza malutkie opory plyniecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qmpel qpil z www.cpc.pl zasilacz chlodzny woda, zerwalem plaby i luknolem do srodka, fakt ze rurki 6mm ale blachy alu (robiace za radiator ) polaczone jeszcze jednym kawalkiem alu i na to blok wodny i to taki jak na GPU, zasilacz 300Wat podpiety Athlon1700 HDD CDRW, a i w zasilaczu jest wiatraczek z rezystorem 100ohm. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wadą połączenia szeregowego jest wzrost oporu przepływu wody niestety, a jeżeli średnica bloku na zasilaczu jest mniejsza niż CPU i rurek to może drastycznie wpłynąć na temperaturę procka. Ja kupiłem dwa trójniczki i organoleptycznie sprawdzę oba układy!

8O :?:

Organoleptycznie? Chyba to jest powiazane ze smakiem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O :?: 

Organoleptycznie? Chyba to jest powiazane ze smakiem??

Organoleptycznie czyli doświadczalnie lub namacalnie!

Chciałbym poinformować, że właśnie padł mi zasilacz ATX 300W, być może przyczyną był wentylator w nim zapuszczony na 5V!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to ma wspolnego z chlodzeniem zasilacza?

Ktos probowal chlodzic woda porzadne zasilki? Mialem Codegena to bylo tam sporo miejsca, w Chieftecu wszystko jest szczelnie upchane. Raczej lepiej puscic te 2 wiatraki na 5-7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi