PelzaK Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 też mam ferma, ale zauważyłem że rusza się mu trochę oś.. .co już dyskwalifikuje go do wykorzystaniu w cnc home made :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 ja wlasnie nabylem Dremela z allegro 200 bezeli z dostawa (w sklepie prawie 360). na razie jestem zadowolony ale okaze sie jak sie bedzie spisywac w cieciu budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 MI ten Einhell śmiga już troche :D i jak na razie jestem bardzo zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Chyba muszę sprostować trochę mojego poprzedniego posta. Einhell 160W to dobry sprzęt. Ma to co mieć powinien [tj. elektroniczną regulację obrotów i pewne trzymanie końcówek] ale mam też parę zastrzeżeń: - giętki wałek trafił już do kosza, nie zdążyłem go jeszcze nawet użyć ale już wydawał takie dźwięki że wolałem sobie oszczędzić zapachu spalenizny... - końcówki to w dużej części krzywa chińszczyzna, parę przydatnych to "diamentowe" do szlifowania i może zapasowe tarczki tnące [które lubią się łamać], część wymaga "tuningu" [te na które zakłada się papier się papier ścierny trzeba trzeba wyrównać przed\użyciem] Mimo tych mało istotnych wad sprzęt jest godny polecenia jeśli macie kasę na oryginalne końcówki Dremla/innych lepszych firm. btw. zrobiłem już łącznie parę metrów cięcia stali 0,8 mm i szlifowania krawędzi i jestem zaskoczony że dalej działa i jest idealnie prosty :>] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Jaki osprzęt byłby najlepszy do mojego Einhella? Zamierzam wyciąć w budzie pare otworków w aluminium dość cienkim lecz po ostatnim cięciu blachy chiefteca standardowymi tarczkami wyszło to gorzej niż szlifierką kątową. Chciałbym jakiś dobry i niedrogi osprzęt głównie chodzi mi o tarcze które spiszą się u mnie najlepiej. Jakieś propozycje? http://www.allegro.pl/item380823269_tarcza...dremel_itp.html ta wydaje się porządna ale trochę droga. Co o niej myślicie? Edytowane 21 Czerwca 2008 przez grzeesiek07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...