Skocz do zawartości
BLANTMEN

Konfiguracja Monitor + Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Konichiwa! Mam drobny problem z konfiguracją monitor + tv. Obecnie mam ustawienia dualview :arrow: monitor - primary, telewizor - secondary. No i mam problem natury technicznej. Jak ustawić, aby gry (albo wszystkie albo niektóre) uruchamiały się na telewizorze, a pulpit zostawał na monitorze. Zaznaczam że nie wchodzi w rolę zmiana rozdzielczości i ustawienie opcji clone. Kolega polecał probram TvTool, jednak nie rozwiązał on mojego problemu. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Komputer podłączony jest do TV za pomocą kabla D-Sub.

P.S.

Googlowałem, ale chyba za słabo ;)

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konichiwa! Mam drobny problem z konfiguracją monitor + tv. Obecnie mam ustawienia dualview :arrow: monitor - primary, telewizor - secondary. No i mam problem natury technicznej. Jak ustawić, aby gry (albo wszystkie albo niektóre) uruchamiały się na telewizorze, a pulpit zostawał na monitorze. Zaznaczam że nie wchodzi w rolę zmiana rozdzielczości i ustawienie opcji clone. Kolega polecał probram TvTool, jednak nie rozwiązał on mojego problemu. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Komputer podłączony jest do TV za pomocą kabla D-Sub.

P.S.

Googlowałem, ale chyba za słabo ;)

W panelu nview ustawisz wszystko. Gdzieś ostatnio był artykuł o dwóch monitorach skonfigurowanych wlasnie z panelu nvidii. Google ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się mnie widzi, że to nie takie proste... prawdopodobnie (o ile jest takowa możliwość) trzaba poustawiać dla poszczególnych programów/gier wyświetlanie na drugim monitorze np tak jak jest to w ALLPlayerze, że "fullscreen" wyświetla się na monitorze 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego świadomość. Np. Audiosurf'a, Juiced 2 można skonfigurować właśnie tak, żeby były uruchamiane na drugim monitorze. Głównie chodzi o takie gry, które opcji konfiguracji dla drugiego monitora nie posiadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi