BLANTMEN Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Konichiwa! Mam drobny problem z konfiguracją monitor + tv. Obecnie mam ustawienia dualview :arrow: monitor - primary, telewizor - secondary. No i mam problem natury technicznej. Jak ustawić, aby gry (albo wszystkie albo niektóre) uruchamiały się na telewizorze, a pulpit zostawał na monitorze. Zaznaczam że nie wchodzi w rolę zmiana rozdzielczości i ustawienie opcji clone. Kolega polecał probram TvTool, jednak nie rozwiązał on mojego problemu. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Komputer podłączony jest do TV za pomocą kabla D-Sub. P.S. Googlowałem, ale chyba za słabo ;) Edytowane 14 Marca 2008 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Konichiwa! Mam drobny problem z konfiguracją monitor + tv. Obecnie mam ustawienia dualview :arrow: monitor - primary, telewizor - secondary. No i mam problem natury technicznej. Jak ustawić, aby gry (albo wszystkie albo niektóre) uruchamiały się na telewizorze, a pulpit zostawał na monitorze. Zaznaczam że nie wchodzi w rolę zmiana rozdzielczości i ustawienie opcji clone. Kolega polecał probram TvTool, jednak nie rozwiązał on mojego problemu. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Komputer podłączony jest do TV za pomocą kabla D-Sub. P.S. Googlowałem, ale chyba za słabo ;) W panelu nview ustawisz wszystko. Gdzieś ostatnio był artykuł o dwóch monitorach skonfigurowanych wlasnie z panelu nvidii. Google ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Hehe, gdyby to było takie oczywiste, że tam wszystko ustawię to nie zakładałbym tematu na forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Coś się mnie widzi, że to nie takie proste... prawdopodobnie (o ile jest takowa możliwość) trzaba poustawiać dla poszczególnych programów/gier wyświetlanie na drugim monitorze np tak jak jest to w ALLPlayerze, że "fullscreen" wyświetla się na monitorze 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Mam tego świadomość. Np. Audiosurf'a, Juiced 2 można skonfigurować właśnie tak, żeby były uruchamiane na drugim monitorze. Głównie chodzi o takie gry, które opcji konfiguracji dla drugiego monitora nie posiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 myślę, że na forach z maniakami gier by się znaleźli jacyś dorze poinformowani w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...