sonia Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Kupiłam laptop z systemem Microsoft Windows Vista Home Basic 32bit OEM. Przyzwyczaiłam się do XP, więc programem Acronis True Imeage zrobiłam kopię partycji, po czym sformatowałam ją i zainstalowałam XP. Chciałabym teraz przywrócić tę Vistę i mam problem. Kiedy system zostaje przywrócony na partycję i wszystko jest ustawione (partycja systemowa, akrtywna z Vistą) pojawia mi się informacja o błędzie/braku pliku halldll32 a potem restart. Kompletnie nie wiem o co chodzi, więc doszłam wo wniosku, że lepiej będzie zainstalować Vistę od nowa. Niestety nie dołączono płytki do laptopa, stąd moje pytanie: czy jest możliwe zainstalowanie Visty nazwijmy to z "drugiego obiegu" i wpisać serial z naklejki na laptopie? Czy zainstalowana w ten sposób Vista będzie legalna jak porzednia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Niestety nie dołączono płytki do laptopa, stąd moje pytanie: czy jest możliwe zainstalowanie Visty nazwijmy to z "drugiego obiegu" i wpisać serial z naklejki na laptopie? Czy zainstalowana w ten sposób Vista będzie legalna jak porzednia? Możesz napisać do producenta lapka, żeby przysłał Ci płytę z Vistą, możesz zainstalować Vistę z oryginalnego nośnika ze swoim kluczem, możesz sprawdzić czy nie masz ukrytej partycji recovery w lapku. Sprawdz w instrukcji lapka jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Bedzie legalna tylko klucz musi byc od tej samej wersji. Przed instlacja visty usun partycje C i założ ją od nowa, może pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...