mosciak Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 witam Niby wybor nie taki trudny ale... potrzebuje 2 dyskow do Raid0, ale nie potrzebuje duzej pojemnosci. Duza to dla mnie wszystko powyzej 160GB ;P chcialbym aby dyski byly w miare wydajne i ciche (chyba 1-talerzowe beda najlepsze) i zeby to nie kosztowalo zbyt wiele. normalnie kupilbym seagate 7200.11 lub jakis odpowiednik z WD ale zdaje sie ze poczatek pojemnosci to 250GB - to zbyt wiele. czy sa jakies dyski do max 160 GB ktore maja 1 talerz? a moze warto dac powiedzmy 3-4 dyslki ale jeszcze mniejsze? bardzo prosze o pomoc w wyborze - dyski to akurat te czesci kompa ktore interesowaly mnie zawsze najmniej ;P stad brak zdecydowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Ja rowniez przymierzam sie do budowy macierzy raid0 2x160GB. Troche poczytałem na necie i jezeli chodzi o dyski tej wielkosci to najlepiej wypadaja Hitachi Deskstar 7K160 http://e-lectron.pl/product_info.php?cPath...oducts_id=22415. Dyski jednotalerzowe. Przez wielu uzytkowników sa chwalone przde wszyskim za cicha prace i nie zawodnosc. I do tego sa tanie. Jutro je zamawiam w tym sklepie z linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...