pewu Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Ok, to tak w skrócie. Mam wszystkie wiatraczki oryginalne z boxów i chciałbym je zamienić na cichsze i lepsze. Temperatury obecnie są w normie, ale chciałbym po prostu coś cichszego. Te najważniejsze części: mobo: Asus P5N-E SLI nForce650i SLI grafa: EVGA GF 8800GTS Superclocked procek: C2D E6420 buda: Cyclone ATX 3003 wymiary: 400 x 180 x 412 mm Co moglibyście zaproponować? Jak to wygląda cenowo? I jak bezproblemowo zainstalować chłodzenie na grafie? Ceną póki co się nie przejmujcie, ale też bez przesady. Podkreślam, potrzebuje cichego sprzętu :) Z góry dziękuje i pozdrawiam. Edytowane 17 Marca 2008 przez pewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) grafa: EVGA GF 8800GTS Superclocked procek: C2D E6420 silencer/accelero s1 rev2/hr-03 hr-01/ninja/ultra-120 musisz podać ile łącznie bo tak to można długo zasilacz jaki? wyjec? Edytowane 18 Marca 2008 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Zmień jeszcze obudowę,bo ten Cyclone to pewnie jak z teORT: ORT: ORT: ktury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewu Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) silencer/accelero s1 rev2/hr-03 hr-01/ninja/ultra-120 musisz podać ile łącznie bo tak to można długo zasilacz jaki? wyjec? Zasilacz cichy, wiatraczek cichszy od pracy karty graficznej, czyli jest ok. A dokładnie taki: LC-Power Supersilent V.2 550W Cenowo do 300-400 zł. Zmień jeszcze obudowę,bo ten Cyclone to pewnie jak z teORT: ORT: ORT: ktury. jawor121 dzięki, dużo wnosisz do tematu ;) Edytowane 18 Marca 2008 przez pewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Wnosi - bo dobra buda nie dusi chlodzenia jak szrot. Co do LC power - post BENITO A wracajac do meritum - Thermalright Ultra-90 K8/775 Thermalright HR-03 GT Thermalright HR-05 Chipset cooler + 2x Acutake FAN 120 Łącznie: 335.80PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewu Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Wnosi - bo dobra buda nie dusi chlodzenia jak szrot. Co do LC power - post BENITO A wracajac do meritum - Thermalright Ultra-90 K8/775 Thermalright HR-03 GT Thermalright HR-05 Chipset cooler + 2x Acutake FAN 120 Łącznie: 335.80PLN Orgiusz, ale ja nie pytam o obudowę, jej na dzień dzisiejszy nie zmienię... Widzę, że tu ludzie znają się dobrze - w porównaniu do mnie - na chłodzeniu, więc proszę tylko o procek i grafikę... Co do tematu to dziękuje za propozycję, ktoś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Chipset po wymianie na cos cichszego i ( przede wszystkim ) mniej owiewajacego niz box Intela moze lapac dosc wysoka temperature. Pozatym jak kiedys podkusi Cie do zmiany samej pasty na nf650 to przerazisz sie jakoscia powierzchni firmowego radiatora Asusa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewu Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Chipset po wymianie na cos cichszego i ( przede wszystkim ) mniej owiewajacego niz box Intela moze lapac dosc wysoka temperature. Pozatym jak kiedys podkusi Cie do zmiany samej pasty na nf650 to przerazisz sie jakoscia powierzchni firmowego radiatora Asusa ;] Póki co to nie mam zamiaru ^^ Co mogę zrobić żeby nie "osiągać" takich wysokich temperatur? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 70mm wentylator zamocowany na opaskach samozaciskowych. Ew jak juz kupisz Ultre i wentylator 120mm to zamontujesz go w poziomie zeby wyciagal nagrzane powietrze i pchal w strone zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewu Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Ok, to miałbym wszystko załatwione w takim układzie. W ramach tematu mam jeszcze pytanie. Czy opłaci się kupować ten sprzęt na grafikę? Dokładnie mam na myśli, czy to będzie cichsze. No i w mojej obudowie mam niestety z tyłu tylko 1 miejsce na wiatraczek, czy można by coś wykombinować aby były 2 (jeden wsysający powietrze z zewnątrz, a drugi wypychał na zewnątrz)? Dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) chcesz dać obok siebie na tylnej ściance jeden zasysający i jeden wypychający wentyl? :) a może chwilka zastanowienia? ;) po to z PRZODU dajemy wentyl zasysający z zewnątrz, żeby chłodne powietrze opływało wszystkie komponenty, a tylny owe ciepłe już powietrze wyciągał. Edytowane 18 Marca 2008 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...