Skocz do zawartości
Sniper

HyperX 333 MHz - co to za wynalazek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bardziej mi się podobają te pamiątki ale niewiele o niech wiem. Możecie mi dać jakieś info o nich ? Zamawiam w poniedziałek i nie wiem czy te czy zwykłe CL 2,5. Różnica kasy jest troche ale jak to jest dużo lepsze to trudno - dopłacę. Ma ktoś może już takie i je testował ? Jak to wypada ? Chce kupic 512 MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może coś takiego. :)

A co do tych Kingstonów, to napewno będą lepsze od tych CL 2.5 ( no chyba że te będą na Winbondach ), na 200 powinny pójść, natomiast zwykłe przy 170-180 mogą się wysypać.

I jeszcze jedna sprawa. Nie lepiej będzie kupić 2x256?? Kiedyś gdy będziesz miał płyte z dualddr to wykorzystasz tą zabawke :D.

Jeśli już takiej nie posiadasz... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej mi się podobają te pamiątki ale niewiele o niech wiem. Możecie mi dać jakieś info o nich ? Zamawiam w poniedziałek i nie wiem czy te czy zwykłe CL 2,5. Różnica kasy jest troche ale jak to jest dużo lepsze to trudno - dopłacę. Ma ktoś może już takie i je testował ? Jak to wypada ? Chce kupic 512 MB.

Jak dobrze pamiatam to znajdziesz w opcji szukaj w archiwum - byl o nich oddzielny spory temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] Chce kupic 512 MB.

:arrow: lepiej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2 x 256 MB. jezeli bedziesz posiadal plyte z obsluga dwukanalowa (dual channel), wtedy bedziesz mial full wypas. skok wydajnosciowy wiekszy niz przy jednej kostce 512 MB.

odnoscne samych pamiatek: Kingston HyperX. ma je juz kilka osob na forum. pisali o nich. poszukaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przykład też kupuję 512 w jednej kości, za kilka miechów kupię drugą i będzie dual, który i tak tylko kilka % daje (choć zawsze coś)

w moim (epox 8rda+, 2x256mb 333mhz [tylko elixiry]) przypadku te "kilka procent" to dokladnie 15% - gra jest warta świeczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli niebedizesz podkrecal wez sobie elixiry.. :lol:

ja mam 2x256mb Cl.2.5 i one chodza na CL2,5@2,0 :lol:

kazda pamiec powinna pojsc na CL2,0 na standardowych taktowaniach a roznica pomiedzy Cl2,5 a 2,0 jest dosyc spora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...