Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Wlasnie waham sie miedzy ta buda a RC-690 i dawno nie czulem takiego dylematu... Ale chyba przegra niestety - Dominator w wentylacji jednak wygra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) RC-690 robi teraz furorę. Edytowane 12 Marca 2008 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Jakos sie nie dziwie [; 5x 120mm ( nie licze scianki ), psu na dole, hdd prostopadle und dziury pod plyta... Szkoda ze nie robia w ceglastym kolorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Piękny paintjob RC690 :D Biały syci :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Stałem przed dylematem Loncool czy CM, w sklepie zdecydowałem się na RC690. Bardziej przypadł mi do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Ja też mam dylemat :(. Gdybym zamówił RC690 miałbym zniżki duże dlatego że dużo u nich kupuje w pewnym sklepie, do tego wentylatory i by mnie to taniej wyniosło niz ten LianLi z wentylami ... Co radzicie? Brać RC-690? Nie ukrywam że mi się podoba... do tego jakie wentyle brać? Może fandery? Scythe Kama Flex/Noiseblocker? Tutaj zamieszczam rysunek z planem cyrkulacji wewnątrz budy: Co o tym sądzicie? Jakie wentylatory dać i w którym miejscu? Ew. proszę o korektę. Zależy mi na ciszy. Edytowane 16 Marca 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) A co w CoolerMasterze może zaburzać ciszę tak apropo? Centry i jak się buda sprawuje? Edytowane 16 Marca 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 A co w CoolerMasterze może zaburzać ciszę tak apropo? Centry i jak się buda sprawuje? Dziurawa obudowa jak sito. No i ogromna ilość wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) Dziurawa obudowa jak sito. No i ogromna ilość wentyli.Nie trzeba wszędzie zamontować wentyli. Otwory na bocznej ściance można zalepić ;). Co sądzicie o tym pomyśle z cyrkulacją w 690 który podałem w poprzednim poście? http://images34.fotosik.pl/179/24daabb1ae315aa2.jpg No i jak z kwestią wentyli. Mam regulator obrotów więc mogę podłączać pod regulator. Myślę nad Fanderami u góry i Scythe Kama Flexem z przodu. Stockowy wentyl Led myślę że by poszedł do tyłu podpięty pod regulator. Zasilator nie będzie uczestniczył w procesie cyrkulacji więc go sobie darujemy (i tak muszę zrobić fanswapa :( - jaki wentyl polecacie i czy wiecie jaką wtyczkę ma ten zasilacz?) Edytowane 16 Marca 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Dziurawa obudowa jak sito. No i ogromna ilość wentyli.Dziurawa to fakt, dużo wentyli też prawda. Ale, na 12V chodzi tylko ten z podświetleniem, na górze dwa firmowe na 5V a fandery z przodu skręcone na minimum. Noctua przez przejściówke na 1050 RPM a na bocznej ściance nie dałem żadnego. Najwięcej szumu robi zasilacz i w najbliższym czasie będzie zmiana na coś cichszego. @bartek46op Wentylacja o którą pytasz wygląda tak samo jak u mnie i sprawdza się b.dobrze. Co do wentyli możesz wymienić, ale po co pakować się w dodatkowe koszta jak można puścić firmowe przez przejściówki. Ogólnie jestem zadowolony, jest chłodniej i ciszej niż w poprzedniej budzie i o to w głównej mierze mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) No ok, pomyśle. Ale jak się będą sprawować na dłuższą metę pracując w poziomie te wentyle stockowe... Fanswap w zasilaczu i tak pewnie zrobię teraz przy okazji kupna nowej budy :P dam do środka Scythe i powinno być ok. Wentyl z grafy (Scythe S-flex 1200rmp) pójdzie może do fanswapa a na przód się zamówi fanderka/kama flexa(zależy ile $$ zostanie)... Edytowane 16 Marca 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 .... Ale jak się będą sprawować na dłuższą metę pracując w poziomie te wentyle stockowe...Przyznam szczerze że o tym nie pomyślałem. Czas pokaże, jak zaczną szwankować to wtedy pomyśle nad wymianą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Przyznam szczerze że o tym nie pomyślałem. Czas pokaże, jak zaczną szwankować to wtedy pomyśle nad wymianą.Jeszcze pytanko. Da się tego filtra na dole obudowy przełożyć/usunąć? Np dać go na przód żeby kurzu nie wpadało:P i jak sie ma sprawa z tymi podstawkami pod zasilacz - przeszkadzają w montażu czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Z przodu jest filtr/siatka do którego przykręca się fana i dopiero potem do obudowy, na dole filtr można usunąć. Przy montażu zasiłki nic nie przeszkadza, jedynie (jak dla mnie) otwór na przewody powinien być albo trochę dłuższy, albo bliżej przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Ja już mam skompletowane zamówienie (ZenFist.pl) Obudowa CoolerMaster RC-690, 2xFander 120mm (+ 1 gratis ;)), kołki antywibracyjne 3 paczki ;-). Oficjalny rozkład elementów chłodzenia: Zamówienie w ciągu tygodnia ;-). Edit: Wentyl z grafy pójdzie do góry tak samo jak wentyl z Thermalright. Na Thermala dam Fandera a grafika spokojnie pochodzi pasywnie ;). Edytowane 18 Marca 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Obudowa w drodze, powinna być jutro. Fandery zamawiam w przyszłym tygodniu na początku. ZenFist.pl - polecam ten sklep ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Obudowę już mam - jest znakomita :D. Fotki dam jak na początku przyszłego tygodnia dostanę Fandery i wtedy dam foto całego zestawu ^^. Te stockowe wentyle za ciche nie sa ale dotrwam do poniedziałki ;). BTW. Zasiłka czym prędzej do wymiany pójdzie bo kable są zbyt krótkie ... do zasilania procka ledwo co dosięga, to samo z 20+4 :( Edytowane 21 Marca 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...