Skocz do zawartości
Gość dandus

Zestawik Za Ok 2500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam zmienić niedługo starą bude i wybrałem na dzień dzisiejszy :

procek - intel core 2 duo E8200

mobo -Asus P5K Pro

ram - OCZ 2x1GB ddr2 800MHz Reaper EPP CL4-4-4

grafa - Asus 9600GT Glaciator

buda - CoolerMaster Elite 331

zasilacz - Corsair 450 W

Chłodzenie proca zostawie ze starego kompa tj. Asus Silent Square.

Dysk mam samsunga i jestem zadowolony z niego chociaż czasami brakuje już miejsca :)

Napęd również posiadam.

Największe wątpliwosci mam czy opłaca sie dopłacic do 8800GT czy zostawić asusa i kręcić?

Mam tez wątpliwości względem zasilacza ,jak konfiguruje ten zestaw w komputroniku to wyskakuje mi ze nie obsługuje tej płyty glównej, dlaczego niby??

<_<

No i ogólnie proszę o opinie i porady

Z góry dzięki

Pozdro

Edytowane przez dandus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E8200

Abit IP35-E

2 x 1024 Kingmax 1066

8800GT + Silencer - tu masz za 600 zł " http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9300344 "

Buda super ;)

CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Watt - tani i dobry dostał wyróżnienie NVision ...

Na płycie zaoszczędzisz , na pamięciach zaoszczędzisz , na zasilaczu zaoszczędzisz ... i spokojnie styknie na 8800GT , osobiście uważam tego abita za dużo lepszego od tego ASUSa którego proponowałeś , jak również te pamięci za lepsze od Reaperów gdyż latają na 1150 a OCZety już tak wysoko nie wychodzą , poza tym kingmaxiory są dużo tańsze ;) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zasilaczu się nie oszczędza :) Prędzej zmienisz inne bebechy niż zasilatora ;) Ze swojej strony mogę polecić Corsarze. Moja 520 jest cichutka, a z tego co wiem 450 tylko nieznacznie jej ustępuje.

A w komputroniku całość i tak wyjdzie ci drożej niż w innych sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslałem o DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL ale z tym chłodzeniem i plombą coś mi nie pasuje :( a czytałem ostatnio o asusie i nie jest az taki zły chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi