Gość dandus Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Witam Zamierzam zmienić niedługo starą bude i wybrałem na dzień dzisiejszy : procek - intel core 2 duo E8200 mobo -Asus P5K Pro ram - OCZ 2x1GB ddr2 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 grafa - Asus 9600GT Glaciator buda - CoolerMaster Elite 331 zasilacz - Corsair 450 W Chłodzenie proca zostawie ze starego kompa tj. Asus Silent Square. Dysk mam samsunga i jestem zadowolony z niego chociaż czasami brakuje już miejsca :) Napęd również posiadam. Największe wątpliwosci mam czy opłaca sie dopłacic do 8800GT czy zostawić asusa i kręcić? Mam tez wątpliwości względem zasilacza ,jak konfiguruje ten zestaw w komputroniku to wyskakuje mi ze nie obsługuje tej płyty glównej, dlaczego niby?? <_< No i ogólnie proszę o opinie i porady Z góry dzięki Pozdro Edytowane 20 Marca 2008 przez dandus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 E8200 Abit IP35-E 2 x 1024 Kingmax 1066 8800GT + Silencer - tu masz za 600 zł " http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9300344 " Buda super ;) CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Watt - tani i dobry dostał wyróżnienie NVision ... Na płycie zaoszczędzisz , na pamięciach zaoszczędzisz , na zasilaczu zaoszczędzisz ... i spokojnie styknie na 8800GT , osobiście uważam tego abita za dużo lepszego od tego ASUSa którego proponowałeś , jak również te pamięci za lepsze od Reaperów gdyż latają na 1150 a OCZety już tak wysoko nie wychodzą , poza tym kingmaxiory są dużo tańsze ;) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Na zasilaczu się nie oszczędza :) Prędzej zmienisz inne bebechy niż zasilatora ;) Ze swojej strony mogę polecić Corsarze. Moja 520 jest cichutka, a z tego co wiem 450 tylko nieznacznie jej ustępuje. A w komputroniku całość i tak wyjdzie ci drożej niż w innych sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 mam tego corsaira 450 i jest boski ;-) sliczny,cichy i co najwazniejsze o bardzo dobrych parametrach, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Niezly ale ja bym zamiast Abita badz Asusa dał jakiegos DFI. Po prostu E8200 lepiej sie w nich czują i kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 myslałem o DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL ale z tym chłodzeniem i plombą coś mi nie pasuje :( a czytałem ostatnio o asusie i nie jest az taki zły chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...