dudlisz Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Mam mały problem z biosem do płyty gigabyte ga7-va. Przez jakiegos idiote który zmienił nazwe pliku wgrałem bios z ga7-vaxp ultra :cry: Płyta działa ale mam z nią problemy... Czy ktos wie co mozna zrobić w takiej sytuacji?? Starałem się wgrać bios(ten dobry) z poziomu DOS-a ale nic z tego. Wypisuje jakies bzdury o innym rodzaju pamięci flash. z wina tez nic z tego bo na mojej płycie jest tylko jeden bios a plyta mysli ,że są dwa... Czy da się to jakoś zaprogramować??? nawet z zewnatrz. I jeszcze jedno: nie da wyjąć się kostki z biosem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Sprobuj Uniflasha, sciagnij najnowszy BIOS do plyty, wylacz cache L1 i L2 CPU, jesli wszystko sie uda to nie zapomnij ponownie go wlaczyc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Co prawda nie "siedzę" w AMD ale płyty Gigabyte mają funkcję DualBIOS (przynajmniej te które ja miałem i mam). Nie wiem czy twój egzemplarz też ma tę funkcję (na 99% ma) , ale jeśli tak to wystartuj kompa z zapasowego BIOS-u i flesh ponownie...tym razem właściwym. Grunt , że płyta się uruchamia wogóle. Gorzej jak by było "ciemność widzę , widzę ciemność"... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Mam mały problem z biosem do płyty gigabyte ga7-va. Przez jakiegos idiote który zmienił nazwe pliku wgrałem bios z ga7-vaxp ultra :cry: I jeszcze jedno: nie da wyjąć się kostki z biosem... Gdzie ty szukasz biosow, ze narzekasz na zmienione nawy :?: na kazaa-ie moze :) a tak powaznie jesli twoja plyta nie ma Dual-BIOS to idz do serwisu z kostka biosu (aby wyjac wystarczy lekko podwazyc nozem) i tam w programatorze ci sflasciach!a (albo poszukaj kogos z identyczna plyta jak twoja i wloz jego bios do swojej , wystartuj kmpa z dyskietki , zmien kosc na swoja i sflashuj) zycze powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Ta plyta musi miec dual bios na 100%, jest to ta na KT400 nie mozliwe zeby nie miala , no chyba ze koles sprzedal :) wczesniej komus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody7 Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Padła mi płyta Czy jest możliwe że stało sie to w wyniku odciecia zasilania wczasie bootowania,wnioskuje ze wtedy padł BIOS Jak sprawdzić czy wina leży po sronie biosu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...