scratix Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Czemu w biosie mam mnożnik procka max 8x? Chyba troche mało? Jak uzyskać więcej i czy sie da? Mój procek to C2D E6570! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Załaduj domyślne ustawienia (load optimalized defaults). Pewnie masz szynę ustawioną na 200MHz a nie 333MHz. Edytowane 22 Marca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Załaduj domyślne ustawienia (load optimalized defaults). Pewnie masz szynę ustawioną na 200MHz a nie 333MHz. Mam na 333MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) To jak chcesz podkręcić procka to zwiększ częstotliwość szyny. Proste. Poza tym: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243569 Edytowane 22 Marca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Czemu w biosie mam mnożnik procka max 8x? Chyba troche mało? Jak uzyskać więcej i czy sie da? Mój procek to C2D E6570! czlowieku przeczytaj specyfikacje procka :mur: , to jest jego nominalny mnoznik, procesory intela maja zablokowany mnoznik w gore, mozesz zjechac z mnoznikeim w dol ale wtedy podciagasz fsb. Na tym polega oc prockow intela, fsb w gore i juz, to nie jest amd ze mozesz wachlowac mnoznikami. Pewnie boli szukanie info, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...