Visage Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Witam. Przymierzam się do przesiadki ze starego, dobrego Socket A i mocno podkręconego Bartona. Niestety, nie jestem trochę na czasie jeśli chodzi o OC najnowszego sprzętu, więc proszę o rady. Zaznaczę, że zależy mi na JAK NAJWIĘKSZYM OC. Chciałbym wydać na budę tak do 2000 maks z taką dosyć ważną uwagą, że chętnie zwrócę uwagę na podzespoły używane (allegro itd) bo ze wstępnych oględzin mogę stwierdzić, że np za 230 zł mogę dostać E6550, który w sklepie dwa razy tyle kosztuje. Potrzebuje: Płytę główną - nie mam zielonego pojęcia jaka, jak najlepsza do wysokiego OC Procesor - to samo, może E6550? Cooler na procka Grafika - to raczej coś pokroju 8800gt/gts (szukam okazji na allegro) Zasilacz - ??? Dysk - ??? Ramy - coś dobranego do OC procesora...zapewne 2x1gb. Gdy jakiś czas temu bywałem na forum tweak.pl to zawsze mogłem liczyć na dobrą radę. Wierzę, że i tym razem się nie zawiodę:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 to może tak mobo- msi neo2-fr cpu- e2160 i oc do około 3ghz cooler- frezer pro 64 gpu- 9600gt dysk- może coś od seagate ram- ocz value Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 to może tak mobo- msi neo2-fr cpu- e2160 i oc do około 3ghz cooler- frezer pro 64 gpu- 9600gt dysk- może coś od seagate ram- ocz value Chyba Freezer 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsh Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Byłem w podobnej sytuacji i wybrałem: E8400 Foxconn Mars 2*1GB transcend axe 9600gt Point of view Amacrox 500-A (460W) Dyski już miałem. Całość wyniosła mnie ~2100. Polecam jednak wziąć kartę Asua lub inną nie z vobisu;) Płyta główna też mnie sporo kosztowała więc na tym też można trochę zaoszczędzić biorąc Asua lub DFI (wole DFI t2r). powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Byłem w podobnej sytuacji i wybrałem: E8400 Foxconn Mars 2*1GB transcend axe 9600gt Point of view Amacrox 500-A (460W) Dyski już miałem. Całość wyniosła mnie ~2100. Polecam jednak wziąć kartę Asua lub inną nie z vobisu;) Płyta główna też mnie sporo kosztowała więc na tym też można trochę zaoszczędzić biorąc Asua lub DFI (wole DFI t2r). powodzenia :) A dużą różnice zauważę pomiędzy e2160@OC a e8400@OC? bo różnicę w cenie można by do grafiki dołożyć...a komp ma do gier oczywiście służyć..chciałbym tylko jak najwięcej z niego wycisnąć - dlatego też zależy mi na dobrej płycie głównej. 460 W starczy na ewentualnie mocniejszą grafikę, również do OC? pozdrawiam i dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) LOL e8400 to penryr 45nm (jeśli się nie mylę). 45 nm = mniej zżera prądu = mniej się grzeje = większe OC e2160 nie podkręcisz na 4ghz na BOXie :P Edytowane 23 Marca 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Zasilacz powinien uciagnac,ale jaka firma :> aaa,ten amacrox..jasne ze da rade ;] Nie da rady podkrecic E2160 do 4,0GHz :P Edytowane 23 Marca 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Gdy jakiś czas temu bywałem na forum tweak.pl to zawsze mogłem liczyć na dobrą radę. Wierzę, że i tym razem się nie zawiodę:) Pozdrawiam! Twój login i hasło z tweak powinno działać na pure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Spoko, nie mówię, że E2160 aż do 4ghz chciałbym wyciągnąć, chodzi mi o to, czy lepiej zainwestować w tego E8400 czy w E2160 i lepszą grafikę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...