Skocz do zawartości
Visage

Co Za 2000zł Z Używanego Sprzętu/allegro Na Dobrą Budę?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do przesiadki ze starego, dobrego Socket A i mocno podkręconego Bartona. Niestety, nie jestem trochę na czasie jeśli chodzi o OC najnowszego sprzętu, więc proszę o rady. Zaznaczę, że zależy mi na JAK NAJWIĘKSZYM OC.

Chciałbym wydać na budę tak do 2000 maks z taką dosyć ważną uwagą, że chętnie zwrócę uwagę na podzespoły używane (allegro itd) bo ze wstępnych oględzin mogę stwierdzić, że np za 230 zł mogę dostać E6550, który w sklepie dwa razy tyle kosztuje.

Potrzebuje:

Płytę główną - nie mam zielonego pojęcia jaka, jak najlepsza do wysokiego OC

Procesor - to samo, może E6550?

Cooler na procka

Grafika - to raczej coś pokroju 8800gt/gts (szukam okazji na allegro)

Zasilacz - ???

Dysk - ???

Ramy - coś dobranego do OC procesora...zapewne 2x1gb.

Gdy jakiś czas temu bywałem na forum tweak.pl to zawsze mogłem liczyć na dobrą radę. Wierzę, że i tym razem się nie zawiodę:)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w podobnej sytuacji i wybrałem:

E8400

Foxconn Mars

2*1GB transcend axe

9600gt Point of view

Amacrox 500-A (460W)

Dyski już miałem. Całość wyniosła mnie ~2100. Polecam jednak wziąć kartę Asua lub inną nie z vobisu;) Płyta główna też mnie sporo kosztowała więc na tym też można trochę zaoszczędzić biorąc Asua lub DFI (wole DFI t2r). powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w podobnej sytuacji i wybrałem:

E8400

Foxconn Mars

2*1GB transcend axe

9600gt Point of view

Amacrox 500-A (460W)

Dyski już miałem. Całość wyniosła mnie ~2100. Polecam jednak wziąć kartę Asua lub inną nie z vobisu;) Płyta główna też mnie sporo kosztowała więc na tym też można trochę zaoszczędzić biorąc Asua lub DFI (wole DFI t2r). powodzenia :)

A dużą różnice zauważę pomiędzy e2160@OC a e8400@OC? bo różnicę w cenie można by do grafiki dołożyć...a komp ma do gier oczywiście służyć..chciałbym tylko jak najwięcej z niego wycisnąć - dlatego też zależy mi na dobrej płycie głównej.

460 W starczy na ewentualnie mocniejszą grafikę, również do OC?

pozdrawiam i dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi