Bloodneo Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Witam Otóż zalałem laptopa piwem :mur: , jakieś 0,3 wpłynęło do środka przez klawiaturę, szybko go wyłączyłem odwróciłem aż wszystko się wyleje ze środka i wysuszyłem, poluzowałem obudowę bo nie wiedziałem jak go rozkręcić dalej i odstawiłem na jeden dzień aż przeschnie. Włączam go na drugi dzień klawiatura nie działa podpiąłem na USB i wszystko gra, jedynie co to tylko ta klawiatura poszła, cała teraz trzeszczy, reszta w porządku tak myślę :unsure: Czy wysłać go na serwis, jest na gwarancji czy samemu rozkręcić i oczyścić ? Jak ewentualnie opisać uszkodzenie do serwisu ? I jak wyglądało z $$ jakby uznali że to z mojej winy, Musiałbym pokryć kosz naprawy z dojazdem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zadzwoń do serwisu i zapytaj, myślę, że czyszczenie zalanej klawiatury może odbywać się na koszt klienta jeśli zostanie to zlecone serwisowi, ale ewentualne samodzielne czyszczenie nie powoduje utraty świadczeń gwarancyjnych ale to już musi Ci konkretnie powiedzieć Twój gwarant bo u jednego można a u innego nie mozna nic samemu zrobić nawet RAMu dorzucić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Gwarancja zostanie nie uznana bo konsument zalał ciecza klawiature... Masz 2 wyjscia : Szukac nowej bo klawaitura lapopowa jest nierozbieralna.. ( łaczenia zgrzewane ) Koszto oj spory .... ostatnio do starej toshiby (p3 1Ghz ) szukałem to 350zł wołali za nowke... Lub jak sie uda znalezc wanne ultradziwekowa to próbowac ja wymyc w alkocholu izoporopylowym.... szczerze słabo to widze by działa jak przed zalaniem poniewaz na pewno wytworzyło juz sie ogniwo elektrochemicze i conieco pozjadało sciezki ... a sa srebrzone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPS Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Bloodneo jaki to model notebooka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Bloodneo jaki to model notebooka? Model to Toshiba-A200-1CR. Znalazłem klawiaturę pod niego na allegro A200 i Tutorial do demontażu, STEP 7 się trochę obawiam jak to próbowałem odginać to mam wrażenie że to za chwilę pęknie. Zrobię to wieczorem chociaż się jeszcze zastanawiam czy nie oddać go do serwisu gdzieś w okolicy żeby mi wszystko w środku wyczyścili, i dali diagnozę, czy to tylko aby klawiatura a nie jako dodatek WI-FI albo Modem który się pod nią znajduje. Plomb nie posiada, był już raz w serwisie na gwarancji także jak coś mają odpowiedz jakby zauważyli że było w nim grzebane :rolleyes:, myśląc na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPS Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Witam, po zalaniu notebook jak tylko uda Ci sie ściągnąć klawiaturę sprawdź dokładnie czy widać zalania na płycie i pod napędem jak tak trzeba czyścic.... koszt w serwisie to od 70 do ok 150zł Co do STEP 7 to zacznij od krawędzi, powinno zejść bez problemu :) Edytowane 25 Marca 2008 przez NPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...