Gość Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Jutro mam zamiar kupic dysk (pojemnosc od 320GB do 500GB, jeszcze sie zastanawiam). Pada pytanie, jaki dysk kupić ;] Moj brat ma jakies uprzedzenia co do Samsunga i sklania sie ku WD, ja jestem raczej otwarty na kazda z tych firm. A moze lepiej wziac ten, ktory ma najdluzsza gwarancje? Jeszcze pytanko - duza jest roznica miedzy cachem 8mb a 16mb czy raczej w domowych warunkach nie ma to znaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Ja osobiście mam WD'ka i jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Ja największym zaufaniem darzę WD, ale gdybym teraz kupował HDD wziąłbym Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 (32MB cache), to obecnie chyba najlepszy dysk o tej pojemności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 nie znam sie na dyskach ale nie polecam jednego Seagate 250 GB Barracuda 7200 8MB, piszczy jakbys jezdzil igla po szkle i to nie tylko moj lecz wiekszosc nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Obecne Seagaty z talerzami po 250GB są ciche i bardzo szybkie. Wybrałem Seagate i nie żałuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 A czym sie rozni Serial ATA 2 od Serial ATA 300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Seagate 1. ma gwarancje 60 miechów 2. tradycja i doswiadczenie od dluzszego czasu na rynku 3. poczytaj jeden z testow - Seagate ST3500320AS poddany testom przez MOBO.pl a moze cos wybierzesz z seagate... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Czyli bede wybieral miedzy tymi dwoma. http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...1MDBnYg==/39512 http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64:c2F0YTI=/33422 Mój brat bedzie na pewno wolał WD, bo mówi, że Seagate głośny. Ma jakieś znaczenie to, ze WD ma 16MB cache, a Seagate 32MB cache. Btw na apollo.pl jest podane, ze Seagate ma 36, a nie 60 miesiecy gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Btw na apollo.pl jest podane, ze Seagate ma 36, a nie 60 miesiecy gwarancji. w www.proline.pl - tam jest 60 miesiecy gwarancji na seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Obecne Seagaty z talerzami po 250GB są ciche i bardzo szybkie. Wybrałem Seagate i nie żałuję. a ja kupilem rok temu i to jest chyba jakas wadliwa partia moj kolega tez kupil w tym czasie i to jest porazka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) A jak to jest w koncu z ta glosnoscia w nowych Seagatach (ST3500320AS czyli seria 11). Naprawde sa glosniejsze od np. WD? Przez okolo 6 lat mialem Seagata 80GB i jego dzwiek w ogole mi nie przeszkadzal. Edytowane 26 Marca 2008 przez Nath4N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 podpisuję się pod tym co napisał xantype sam mam st3250410as (250gb - jeden talerz) i nie zamieniłbym go na nic innego (do tego mam jeszcze 80gb i też daje radę) Koledze ostatnio składałem kompa na tym 500GBtowym i na prawdę nie narzeka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 mowicie o tym z jednm talezem a ja mam 3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...