Shadyhunter Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Jak w temacie... Posiadam access point Linksys WAP54G. Problem polega na tym,że co jakiś czas (5-15 minut) tracę połączenie z AP i tym samym z internetem.Czasami potrafi działać kilka godzin,ale jak już się raz się rozłączy to potem jest seria disconnectów.Teraz działa wyjątkowo długo bo jakieś 30 minut :P Próbowałem już format,testowałem na trzech odbiornikach (2 Linksysy i 1 Sagem od Neo),używałem softu od linksysa,który nie dojść,że miesza w systemie to jeszcze nie rozwiązuje problemu,a także wyłączałem usługę odpowiedzialną za konfiguracje kart wi-fi w windowsie (wyczytałem,że to jest rozwiązaniem). Niestety żadne z powyżej wymienionych nie przyniosło efektów. Przez pierwszy tydzień od posiadania wi-fi wsio działało dobrze dopiero potem zaczęło się kaszanić. Nie jest to wina sygnału ponieważ komputer piętro niżej jak i na tym samym piętrze nie ma takich problemów a AP mamy na strychu.Problem występuje tylko na moim komputerze. System to XP z SP2 Jeżeli to istotne to procesor to AMD X2 4200+ Edytowane 30 Marca 2008 przez Shadyhunter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 zmniejsz predkosc polaczenia na AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Przemq Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 nie zakładam nowego tematu bo mam podobny problem mam podobny problem posiadam wi-fi z asusa dołączone do płyty głównej i router d-link 524 otóż mi też się rozłącza internet na tym komputerze z wi fi i musze wybierac w połączeniach internetowych opcje napraw a nie zawsze to skutkuje niech mi ktoś dopomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a po zastosowaniu porady wyzej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a jak nie pomoże - wymiana karty,, miałem dokładnie tak samo z pci asmaxem,nówka z pudełka walnięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A ja tak miałem z Linksysem WMP11 - pomogło przełożenie do innego slotu PCI :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Mialem ten sam problem - cos nie tak bylo ze zintegrowana sieciowka asusa ;) zmiana biosu na najnowszy 1012 chyba pomogla, bo poki co nic sie nie rozlaczylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...