Skocz do zawartości
JaQs

Jaki Wentyl?

Rekomendowane odpowiedzi

Poszedl mi coolerek na 6600GT tzn. prawie zawsze sam sie nie zakreci tylko go pchnac trzeba. Trace powoli cierpliwosc i nie chce mi sie za kazdym razem tego pchac wiec pomyslalem, ze dosznurkuje jakis bo innego chlodzenia chyba sie nie oplaca, a zwykly potem bede mogl wsadzic w bude jak zmienie grafike. Myslalem o takim Acutake http://www.allegro.pl/item337252451__acuta...isza_tanio.html . Czy bedzie w pozadku? Jest niedrogi i chyba nie najgorszy. I jak bedzie w sumie z samym chlodzeniem karty? Czy przez to, ze w radiatorze jest to wglebienie na wiatrak to po jego zdjeciu i dolozeniu innego nie bedzie sie bardziej grzalo?

Edytowane przez JaQs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chcesz cooler czy zwykły wentyl? Jeśli tylko wentylator, a ma on być przyszłościową inwestycją, to proponuję papsta:

http://www.allegro.pl/item338801799_papst_...or_12x12cm.html

Zdecydowanie najcichszy... Chyba że fundusze nie pozwalają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentyl. Nie, w takiej cenie odpada. Na tej karcie mi nie zalezy, a ma chodzic dopoki nie wymienie jej na co innego. Mysle nad czyms w podobnym przedziale cenowym co ten Acutake. Nie wyniesie mnie duzo, a bedzie chlodzenie, ale czy bedzie tez roznica w temperaturach (oczywiscie mam na mysli to, ze beda nizsze)? I taka 120 bedzie mi rowniez ochladzac pamieci (chyba)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi