teraw Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) witam kolega zlozyl tani komputerek z czesci ktore walaly sie po domach asus m2n sempron3000 2x512 ddr2 1 dysk na ata nagrywarka dvd potrzebny zasilacz znalazem na allegro 2: fortron - 300W, 18A na 12V delta - 350W, 15A na 12V ktory wziac? edit: fortron ma zlacza sata, ktore sugeruj nowsza konstrukcje, a linie 3 i 5 sa malo wazne dla nowych kompow, wiec chyba wybor padnie na niego, mam racje? Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croatan Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nie wiem, nie znam się na zasialczach, ale mam nadzieje, że dobrze doradzę - nie bierz DELTY :) Wypowiedzi nie są pochlebne o tym zasilaczu. Chociaż mogę się mylić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Delta z przesyłka troszkę tańsza. Ten fortron wygląda ładnie - na takiego zdrowego nie uzywanego lezaka xD. Z drugiej strony mam fortrona (starszego wprawdzie) 300W 80 mm i wyje - krzywię sie jak mam coś zrobić przy rodzinnym kompie. Mam nadziję że pomogłem ;) Nie wiem, nie znam się na zasialczach, ale mam nadzieje, że dobrze doradzę - nie bierz DELTY :) Wypowiedzi nie są pochlebne o tym zasilaczu. Chociaż mogę się mylić :PMasz rację :lol: nie znasz się :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie wiem, nie znam się na zasialczach, ale mam nadzieje, że dobrze doradzę - nie bierz DELTY :)Masz rację :lol: nie znasz się :D by q8ic Delta pewnie będzie miała cichszy wentylator, mam 350W - wentyl w niej ledwo się kręci i z 50cm go nie słychać Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 do tzw. ekonomicznego kompa kupilem ostatnio Chieftec GPS-450AA-101A 450 Watt boje sie ryzykowac na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 No nie wiem czy ten Chieftec to do ekonomicznego kompa.Przecież kosztuje prawie tyle co 3 delty.Kup albo Delte albo Fortrona i będziesz happy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 xantype ekonomiczny to może być MC-350W ;) A wracając do tematu mi się trafiła głośna Delta ale napięcia ma OK. Wybierz Delte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja kupiłem od tego sprzedawcy już dwie takie Delty DELTA I z czystym sumieniem mogę polecić.A widzę,że ten konfig prądowo jest bardzo zbliżony do mojego.Do mniej wymagających maszyn ta Delta jest idealna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 kupilem fortrona. wolalem go niz delte bo ma lepszy stosunek lini 12 do 5V. mocniejsza linia 12V daje mi wiekszy zapas, a slabsza 5V sprawa, ze w przypadku mocnego obciazenia dwunastki mniejsza bedzie szansa na wzrost napiecia 5V. no i ma zlacza sata, ktore moga sie przydac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eckosx Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Z dwóch podanych przez Ciebie firm o niebo lepszy jest Fortron..jednak radził bym dołożyc troche i kupic markowy zasilacz taki jak Chieftec GPS350-EB-101A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Z dwóch podanych przez Ciebie firm o niebo lepszy jest Fortron..jednak radził bym dołożyc troche i kupic markowy zasilacz taki jak Chieftec GPS350-EB-101AGdybyś miał pojęcie w temacie to nie wypisywałbyś głupot. Twój post jest sam w sobie sprzeczny. Wiesz dlaczego? Nie wiesz. Pomiędzy deltą a fortronem wybierając wybrałbyś fortrona bo o niebo lepszy. Polecasz markowego chiefteca, wiesz jaka firma robi dla marki chieftec zasilacz GPS350-EB-101A? Powiem Ci, właśnie Delta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...