KisiuM Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam. Chciałem zmienić pamięć Ram w moim laptopie Asus F3f-ap271. Obecnie posiadam 1024MB i chcę wsadzić 2048MB. Stąd moje pytanie jaką pamięć wybrać (częstotliwość itp.) Czy te będą dobre? a jak tak to która z nich? 1 GOODRAM SO-DIMM DDR2 2048MB PC667 SO2G66718MX8 2 KINGMAX SO-DIMM DDR2 2048MB PC667 3 PAMIĘĆ KINGSTON SODIMM DDR2 KVR667D2S5/2048mb To tylko kilka propozycji. Nie chce kupić pamięci, która nie będzie pasowała do mojego laptopa. A może ten laptop ma jakieś wolne sloty. Jak to sprawdzić bez odkręcania pokrywy. Dodam jeszcze zrzuty z programu cpuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Z tego co pisze w specyfikacji tego laptopa to ma on dwa sloty na ram i kazdy max obsluzy 1024MB, takze radzil bym nie kupowac jednej kosci 2048 bo na 90% nie ruszy. Zamiast tego kup w dualu 2x1024 SO-DIMM DDR2 667. Ogolnie poszukaj oficialnej specyfikacji Asusa do tego lapka i sprawdz czy obsluzy max 2x2GB, czy 2x1GB. Bo w opisach w sklepach sieciowych do tego modeu pisza ze 2x1GB max Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez lukasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 f3'ki obsługują 2x2gb - sprawdzane na co najmniej 2 sztukach. w xp'ku możesz mieć jakieś sensacje z kartą graficzną. 2x1 co byś nie włożył powinno działać, dobierz albo identyczną do tej co posiadasz fabrycznie (chyba mało możliwe) albo zakup dwie a tą sprzedania. ram teraz tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuM Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ale czy koniecznym jest kupowanie kości tego samego producenta? Czy może lepiej kupić jedna i jak bedzie coś nie tak dokupić druga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 jesli lubisz wywazac otwarte drzwi to przeciez nikt nie zabrania... nie od dzis wiadomo ze rozne ramki maja rozne spd i dzialac moze tez roznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...