SanDiego Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam, Z racji tego że muszę odesłać swojego Seagate SATA na gware to co kupic w zamian? Może to byc 160GB albo 250 jeśli niewiele więcej dołożę. -WD? -Samsung? - IBM/Hitachi? - znowu Seagate? :/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Seagate z 1 talerzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 jako wielki fan hitachi - polecę ;] dyski nie do zajechania,, w ciężkich warunkach 24/7 (u mojego kumpla 160 tak juz chyba 3 lata..) wszystko spoko (u mnie 320 over 1y 24/7 serwer robi praktycznie za plików + torent) a absolutnie obiektywnie - www.storagereview.com porownaj sobie wydajność wybierz co ci najbardziej odpowiada potem zapytaj o awaryjność i kup :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Podsumowując wypowiedź @foresta, dyski Hitachi są najmniej awaryjne, poprostu rzadko się psują, należą też raczej do cichych, wydajność jednak na drugim miejscu. Dobrym kompromisem pomiędzy wydajnością a względną ciszą są jedno talerzowe Seagate :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja polecam Seagate 250GB ST3250410AS 16MB 1 talerz, dysk bardzo szybki i cichy, sam taki posiadam i jestem bardzo zadowolony. W agito.pl kosztuje 175zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja polecam nowego Samsunga HD332HJ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 gdyby nie tak mały to polecił bym barke 11 a tak to barka 10 już lekko odstaje wieć zostajasamse i inne hitachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Hitachi Deskstar? kurcze, wszystkie mają tylko 8MB kaszy :( One mają NCQ? Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez STOGU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eckosx Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Polacam dysk WD Caviar 250gb z 16 mb cache...naprawde bezawaryjny i az 5 lat gwarancji! Tu masz lin do niego: Wd Caviar 250gb 16 Mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...