kris78 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Podczas podkręcania zauważyłem że napięcie vcore które ustawiłem w biosie różnie sie od tego które pokazuje cpu-z czy everest o 0,11 volta. Przy procku 3,73 Ghz napięcie w biosie ustawione na 1,375 V natomiast cpu-z pokazywało 1,26 volta. Teraz pytanie, które jest prawdziwe? Temp jednego z rdzeni sięga w stresie 66 stopni a drugi 59 więc czy kręcenie dalej staje sie ryzykowne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nie sugeruj się napięciem cpuz, lepiej patrzyć w bios. Duże te tempy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A najlepiej sprawdzic miernikiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris78 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Być może ktoś z forum ma podkreconego e8400 chłodzonego mugenem. Prośba o podanie Waszych temperatur w celu porównania. Jakoś nie mam zaufania do sklepu w którym składałem kompa, możliwe że źle nałożyli pastę a wyczytałem też że ta od mugena nie jest najlepsza. Co sugerujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 No to zdejmij i zobacz :wink: Ewentualnie kup pastę i zmień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...