Skocz do zawartości
Dawid00

Komputer Cos Wczytuje Caly Czas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzieje sie tak podczas grania w fife 08, w inne gry jest ok. Podczas grania spadaja fpsy, animacja jest nie plynna. Podczas tego komputer wiecznie cos czyta, przejawia sie to takim stlumionym dzwiekiem. Wczesniej tak nie mialem z ta gra. Skanowalem kompa, reinstalowalem gre itp. itd. Idzie jakos przeczyscic dysk, naprawic jego bledy lub cos? Slyszalem kiedys, ze jak chodzi glosno dysk, to cos trzeba z plikiem wymiany w panelu sterowania zrobic, ale nie wiem co to jest. 2 sprawa to to, ze zasilacz mi sie psuje, wolniej sie wiatrak w nim kreci, ogolnie jest do wymiany, ale to az tak chyba nie zadzialaloby tylko na jednej grze przez taka zasilke ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

David00

Zacznij od Zaopatrzenia sie w dokladna Sygnature ! !

Trudno Ci bedzie pomoc zgadujac jaki masz sprzet :/

Jesli masz malo Ramu to moze winda odwoluje sie do swapa

moze jakis sVirus ? indexowanie ? AntiVir itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo: GIGABYTE K8NE CPU: Sempron 2600+ 1.6ghz

RAM: 512 ddr pc400

GPU: GIGABYTE Radeon x600pro 128bit 256mb

Audio:Realktek AC97

HDD:Samsung 120gb

Co do antyvirusa: Kaspersky Internet Security 7.0, przedchwila zainstalowalem AdAware, bo dawno juz go nie mialem - jakos tak wyszlo, ze mialem Spyware Doctor, ale mi nie sluzy. Usluga indeksowania wylaczona. Kiedys w fifie wszystko chodzilo normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takiego kompa kasperczak to czyste samobójstwo. Zmień antywirusa i powinno być lepiej

Wg. mnie to czysta przesada :) Z kasperskim czy bez - komputer chodzi sprawnie, wczesniej nic sie nie dzialo. Kaspersky wcale nie obciaza az tak systemu.

Stery juz zainstalowalem nawet najnowsze, ale nic. Karty muzycznej sterow nie zmienilem, watpie czy to cos da. CCleaner poszedl w ruch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi