-=YoGi=- Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Z ciekawosci odpalilem sobie PAE dla mojego XP, czy moze jakos tam zobaczy te 4GB :) tak, tak wiem, nie zobaczy :P (XP-64 widzial ladnie, ale mam problem ze sterownikiem i go nie uzywam) Czy oprocz rozszerzenia tej przestrzeni adresowej, PAE wnosi cos do systemu? pytam np o szybkosc dzialania itd. Zmierzylem sobie Everestem pamieci i niby cos to daje... __________bez PAE______________z PAE odczyt.............7725..............................7784 zapis...............6005..............................6027 copy................6551..............................6614 czas dost.........62,7...............................61.9 wiem, ze roznice malutkie, ale zawsze cos. kompik jak w podpisie. Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 wiem, ze roznice malutkie, ale zawsze cos. kompik jak w podpisie. To nie sa malutkie roznice, to tylko i wylacznie roznice pomiarowe. Na trzy testy przeprowadzone w everescie pod rzad roznice czasem moga nawet siegac +/-200MB/s. Takze ja tu widze tylko i wylacznie blad pomiarowy i nic wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Powtarzalność testów Everest'a pozostawia wiele do życzenia niejednokrotnie miałem różnice między wynikami znacznie większe niż wspomniane 200MB/s tak więc jak już testować to może czym innym np. SPI jest w miarę powtarzalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...