norghe Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam. Robie własnie reza do wc. Całosc oczywiscie z plexi(8mm). No ale mam problem ze zrobieniem otworów na krocce(SM12-3/8). Nie mam tak duzego wiertła(ok 15mm) a nie chce zrobic nierównych otworów. Dodam ze nowe wiertło tej srednicy jest dosc drogie :/ Jak wy sobie poradziliscie z tym? I jeszcze jedno. Jakim dokładnie wiertłem robic otwory na te złączki tak zeby po gwintowaniu otwory nie były za duze? Jezeli tez ktos jest z Czestochowy i moze udostepnic lub samemu zrobic otwory i gwint to niech da znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExEq Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie mam tak duzego wiertła(ok 15mm) a nie chce zrobic nierównych otworów. Dodam ze nowe wiertło tej srednicy jest dosc drogie :/Drogie? :| Za wiertło piórowe 40mm dałem 8,90 w osiedlowym sklepie. Ty potrzebujesz 15mm więc z 5zł byś wydał na takie coś. btw to to wiertło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norghe Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No akurat rozglądałem sie tylko za takimi do metalu, a o takim w sumie nie pomyslałem. Ok. A z tą srednica to jakie wiertło uzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zmierzyć? Google? Napisać pw, do kogoś kto robi topy (np Maniakalny)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 http://www.e-mechanik.pl/images/pictures/P...%20gwinty/G.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam! Podepne sie pod temat. Widzial ktos moze w jakims sklepie wysylkowym, albo gdzies w warszawie wiertla i gwintowniki G1/4 cala? Oblatalem markety i sklepy z takim ustrojstwem w okolicy, niestety nie mieli... a przydaly by sie troszke. Na razie mam tylko plexi do przewiercenia i zagwintowania, ale niebawem bedzie tez troszke miedzi do obrobienia, tak ze przydaly by sie takie solidniejsze. Moze to troszke glupie pytanie, ale jak do tej pory nie mialem z tym problemu, jak bylo mi cos metrycznego potrzeba to zwyczajnie szedlem do ciastoramy, albo jakiegos sklepu normalnego i zawsze mieli, ewentualnie allegro, natomiast w tej kwestii mam maly problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExEq Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Tu: http://www.allegro.pl/item339562179_gwinto...a_vis_fvat.html Sprawdzona firma i solidne produkty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 @ExEq Dzieki! Pewnie skorzystam niebawem, z tym ze jeszcze mam maly problem ze zgromadzeniem wszystkich materialow do konstrukcji ktora powoli planuje, tak ze zobaczymy co z tego wyjdzie. Zreszta nie wiem czy nie zdecyduje sie czasem na 1/8 cala i delikatnie podszlifuje krocce od srodka, chyba ze znajde wystarczajaca ilosc redukcji 1/4 na 1/8, wtedy podszlifuje redukcje, glownie z tego powodu ze w kawalku miedzi (lub alu, jeszcze nie zakupilem) o grubosci 12mm ciezko by bylo otworek na G1/4 wyskrobac, zwlaszcza z gwintem, ewentualnie pozostala by miedz i wlutowanie koncowek z gwintem, lub jakichs choinek, ewentualnie grubszay material, z tym ze tu mam znowu problem z zakupem... Wpadl mi jeszcze pomysl na przegwintowanie kroccy G1/4 cala na jakis metryczny, minimalnie mniejszej srednicy W kazdym badz razie jak juz cos znajde i sie zdecyduje pewnie wrzuce jakis temat, coby w OT sie nie bawic, oczywiscie jak nie skonczy sie to na planach tylko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...