---Edi--- Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 tam, poczytałem wszystkie posty zamieszczone na tym forum i powiązane z moim problemem ale niestety nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. A mianowicie kupiłem nowy komputer i nie mogę na nim zainstalować systemu, gdyż podczas końcowego etapu instalacji wyłącza się monitor, tak jakby nie dostawał sygnału. Czasami wyłączy się tuż po załądowaniu systemu, a czasami wyłączy się chwilę później, że uda mi się zobaczyć pulpit. Co to może byc i jak rozwiązać ten problem?? Konfiguracja sprzętowa to płyta: Gigabyte GA-P35-DS3R grafika ATI Radeon HD 2600XT 512MB DDR 3 PCI-E Prosiłbym o porady i modele rozwiązań, bo chciałbym wreszcie zakończyć instalację systemu na tym kompie i móc go normalnie użytkować. Za wszelkie porady z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym (F8). Jak się załaduje pulpit, pokombinuj ze zmianą sterowników do grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---Edi--- Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Tylko powiedz mi kolego czy ten tryb awaryjny da radę wogóle włączyć nie mając zainstalowanego windowsa na dysku?? bo nie mogę ukończyć żadnej instalacji, gdyż ginie mi obraz i koniec. Ponowny reset kompa jest to uszkodzona instalacja systemu i trzeba go wgrywać od nowa i tak kółko się zamyka. Wgrasz od nowa nie ukończy reinstalacja i w kółko macieju. Może coś z ustawieniami trzeba wykombinować albo to coś innego. Prosiłbym o dalsze podpowiedzi i sugestie. Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A jak masz podpięty monitor? Ja miałem taki problem na Radeonie X1950GT - po zainstalowaniu systemu monitor nie dostawał sygnału przez DVI, tzn POST, Bios itp dzaiłały poprawnie, ale przy ładowaniu systemu monitor się wyłączał. Pomogło jak podpiąłem za pomocą przejściówki pod D-Sub-a, a następnie w windowsie w sterownikach wymusiłem podawanie sygnału przez DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---Edi--- Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 KOlego miałem podpinane 2 różne monitory. Kineskopowy poprzez przejściówkę i cyfrowy LCD i na obydwu dzieje się to samo. Także wydaje mi się coraz bardziej że to wina karty albo jakiś ustawień biosa. co o tym sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---Edi--- Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Koledzy. UDało mi się wreszcie za n-tym razem zainstalować system w całości. Jednak nadal występuje sławny mój problem z brakiem sygnału w momencie włączenia kompa. Lecz coś dziwnego dla mnie problem ten nie występuje w momencie włączania systemu w trybie awaryjnym. Przy trybie awaryjnym komp działa cały czas bez problemów. Jedynie udało mi się włączyć kompa bez obsługi myszy i klawiatury co też jest loterią kiedy one działają a kiedy nie. Prosiłbym o dalsze sugestie i podpowiedzi jeśli wiecie co z tym moim kompem zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemak666 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 hmm dziwna sprawa a moze karta/ sterownik ustawia za wysokie odświeżanie i monitor nie wydala ? czasem mam tak jak instaluje system na radkach Ps mozesz napisac jak udało Ci sie zainstalowac system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...