Skocz do zawartości
---Edi---

Problem Z Instalacją Systemu Na Radeon Hd 2600xt

Rekomendowane odpowiedzi

tam,

poczytałem wszystkie posty zamieszczone na tym forum i powiązane z moim problemem ale niestety nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. A mianowicie kupiłem nowy komputer i nie mogę na nim zainstalować systemu, gdyż podczas końcowego etapu instalacji wyłącza się monitor, tak jakby nie dostawał sygnału. Czasami wyłączy się tuż po załądowaniu systemu, a czasami wyłączy się chwilę później, że uda mi się zobaczyć pulpit.

Co to może byc i jak rozwiązać ten problem??

Konfiguracja sprzętowa to

płyta: Gigabyte GA-P35-DS3R

grafika ATI Radeon HD 2600XT 512MB DDR 3 PCI-E

Prosiłbym o porady i modele rozwiązań, bo chciałbym wreszcie zakończyć instalację systemu na tym kompie i móc go normalnie użytkować.

Za wszelkie porady z góry wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko powiedz mi kolego czy ten tryb awaryjny da radę wogóle włączyć nie mając zainstalowanego windowsa na dysku?? bo nie mogę ukończyć żadnej instalacji, gdyż ginie mi obraz i koniec. Ponowny reset kompa jest to uszkodzona instalacja systemu i trzeba go wgrywać od nowa i tak kółko się zamyka. Wgrasz od nowa nie ukończy reinstalacja i w kółko macieju. Może coś z ustawieniami trzeba wykombinować albo to coś innego. Prosiłbym o dalsze podpowiedzi i sugestie. Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak masz podpięty monitor?

Ja miałem taki problem na Radeonie X1950GT - po zainstalowaniu systemu monitor nie dostawał sygnału przez DVI, tzn POST, Bios itp dzaiłały poprawnie, ale przy ładowaniu systemu monitor się wyłączał.

Pomogło jak podpiąłem za pomocą przejściówki pod D-Sub-a, a następnie w windowsie w sterownikach wymusiłem podawanie sygnału przez DVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. UDało mi się wreszcie za n-tym razem zainstalować system w całości. Jednak nadal występuje sławny mój problem z brakiem sygnału w momencie włączenia kompa. Lecz coś dziwnego dla mnie problem ten nie występuje w momencie włączania systemu w trybie awaryjnym. Przy trybie awaryjnym komp działa cały czas bez problemów. Jedynie udało mi się włączyć kompa bez obsługi myszy i klawiatury co też jest loterią kiedy one działają a kiedy nie.

Prosiłbym o dalsze sugestie i podpowiedzi jeśli wiecie co z tym moim kompem zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi