Vaernil Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, otóż od dłuższego czasu mam taki problem, że od włączenia komputera coś strasznie zaczyna trzeszczeć z wnętrza budy. Nie są to żadne dźwięki z wiatraczków, gdyż każdy po kolei pozatrzymywałem i sprawdziłem. Dźwięk ewidentnie wydobywa się z zasilacza (ale nie jest to wiatrak). Nie jest to też wpadająca w rezonans buda. Dźwięk jest dość głośny (mam otwartą obudowę) i upierdliwy. Co ciekawe czasami jest tak, że chwile po starcie potrzeszczy a potem jest ok. Aktualnie, jak piszę, trzeszczy już od dobrych kilkunastu minut i dlatego zdecydowałem się zapytać: o co tu może chodzić? Komp jak w syganturce. Poszukałem trochę na forum i wyczytałem, że to mają być wpadające w rezonans cewki. Tylko, cholera, tak głośno i wybiórczo? Hm. Właśnie jak skończyłem pisać to zdanie znowu ustało to trzeszczenie :blink: W takim razie co zrobić z tym fantem? Zalać silikonem? Pozdrawiam. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Vaernil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 niektóre serwisy piszczące cewki na mobo uznają jako podstawę gwarancji, moze i z zasilaczem sie uda, warto zapytac :) a jak nie to pozostaje silikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 jeżeli masz gwarancję to enermax powinien ją bez problemu uwzględnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A może to dysk? Na gwarancję mają obowiązek przyjąć, ale jak nie masz, to pozostaje http://psufaq.wordpress.com/2008/03/16/zaklejanie-cewek/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...