Skocz do zawartości
Eragorin

Zakup Pamięci 4 X 2gb

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wyborem pamięci w konfiguracji 4 x 2 GB. Mam płyte Abit QuadGT na P965 potrzebuje żeby pamięci potrafiły chodzić na ustawieniach 950 -1000 MHZ przy timingach 5-5-5-15 lub 5-5-5-18 lub Cl4 jeśli dają rade i możliwie przy jak najniższym napięciu.

Mam do wyboru:

PATRIOT DDR2 4096MB PC800 DUAL 2 x 2048 CL4 EP LLK 270 zł

OCZ DDR2 4096MB PC800 DUAL 2 x 2048MB CL5 SLI READY 265 zł

MUSHKIN DDR2 4096 PC800 DUAL CL5 SP+ (nie jestem pewien czy są z radiatorami bo na stronie Mushina maja zdjecie bez) 280 zł

MUSHKIN DDR2 4096 PC800 DUAL CL5 EM 300 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał takie:

OCZ Titanium EPP CL4 OCZ2T800C44GK

Z tych podanych przez Ciebie brałbym MUSHKINy.

I do czego Ci 8GB?? Serwer stawiasz?? Czy stacje roboczą??

8 Gb bo zajmuje się poligrafią a kilkusetstronicowe pdf-y albo ps-y potrafią zapełnic każda ilość Ramu. A pamięci mam te co wymieniłem do wyboru w zamian za Goodramy 2 x 2 Gb których 2 para poszła na serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem płytę na P965 i obsadziłem jej wszystkie banki ramem czyli 4x1GB to O/C spadło i mogłem zapomnieć o nim na poziomi jaki był przy 2x1GB, nie wiem jak to będzie wyglądać na Twojej płycie bo ja miałem budżetowego Abita IB9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze Ci troche pomoge w wyborze :)

mi ostatnio padly Mushkiny XP2-6400 DDR2 i zdecydowalem sie na zakup OCZ SLI Ready EPP 2x2048MB PC-800 CL5 4-4-15

a tu masz screena z oc OCZtow :)

Dołączona grafika

a pamieci chodza na napieciu 2.1V...jeszcze sie dokladnie nie bawilem ale sadze, ze na 2,05V tez pojda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dokladnie te....i nawet kupione w Znaku B-)

stronka OCZ <--- sa tam 2 guidy z podkrecania tych pamieci na nforce 680i i intel P35

moze jutro przetestuje co da sie z nich wycisnac przy napieciu 2.2V

Edytowane przez czolo7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi