Skocz do zawartości
nemr0d

Zestawik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar kupić pod koniec tego miesiąca nowy komputer. Złożyłem sobie zestaw, który mnie interesuje ale jako, że nie należę do zbyt mocnych w te klocki chciałbym dowiedzieć się czy zestaw będzie działał i czy jest dobry :) Mam na kupno do 2000 zł. Dysk, zasilacz oraz napęd DVD już mam. Pozostanie mi jeszcze obudowa do kupienia ale z tym mam nadzieję, że poradzę sobie sam. Zestaw ma służyć głównie do grania.

Oto mój zestaw:

Proc:Intel Pentium Dual Core E2160

Chłodzenie: AC Freezer 7 Pro PWM

Płyta: Asus P5K PRO - 339 zł

RAM: Corsair 2GB (2x1GB) PC800 CL4 XMS2 DHX

Grafa: Gainward 8800GTS 512MB

Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zasilacz to jaki kolega ma?

jesli mowimy o 2000zl to mysle, ze jesli faktycznie nie trzeba bedzie zmieniac zasilacza mozesz pokusic sie o lepszy procesor np. e8200 - 8400, reszta tzn plyta (bez rewelacji tzn gniazda zasilania w takim miejscu ze ..........), ram wg. mnie dobra. No mozna jeszcze poszukac taniej grafiki i np. GF8800GT ktora tez pewnie mozna podkrecic do zeg. gts-a

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro szef 500w, to jak pisalem chyba wystarczy na E8200 lub 8400. Mozna tez pokusic sie o zmiane plyty np. na DFI Blood Iron T2RL (mozna dostac za 300zl), ale ta co wybrales tez nie jest zla, jedynie umieszczenie gniazd zasilania zakloca obieg powietrza w obudowie.

Owszem wzialem to pod uwage, chyba ze kupujesz obudowe za 500zl

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbyś mi jeszcze polecić jakąś dobrą i tanią obudowę?

No niestety tutaj kazdy ma inne preferencje, szczegolnie odnosnie wygladu, wiec nie pomoge, chociaz sam posiadam ta i sobie chwale m/innymi za mozliwosc rozplanowania kabli http://www.cooling.pl/lancool-by-lian-li-m...ukt,491366.html lecz dochodzi koniecznosc wymiany wentylatorow, te w zestawie sa glosne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi