Skocz do zawartości
r0wL3n

Składam Kompa Pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce sobie złożyć dobrego kompa jak najtaniej to możliwe :D przeszukałem już allegro oraz emarket i poradziłem się paru znajomych nom i mam do wyboru takie trochę pomieszane zestawy tylko teraz pytanie który lepszy i jeżeli wiecie może czy da sie gdzieś dane części wyrwać taniej to prosiłbym o kontakt (szukam tylko nowego sprzętu używany nie wchodzi w rachubę) :P sprzęt:

Wszystko znalazłem na allegro:

Karta: GIGABYTE GEFORCE 8800GT 512MB

Płyta główna: GIGABYTE GA-EP35-DS4 Intel P35

Ram DDR2: A-DATA 2x2GB VITESTA 1066+

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400

Zasilacz: Chieftec GPS-500AB-A 500W

Obudowa: NZXT APOLLO

Cena: około 2673zł (z wysyłkami)

Zestaw drugi (zmieszałem trochę allegro i emarket)

GIGABYTE GEFORCE 8800GT 512MB

GIGABYTE GA-EP35-DS4 Intel P35

Patriot EXTREME PERFORMANCE 2x2048MB 800MHz DDR2 (tańsze od tych wyżej :D 8-setki chyba stykną?)

Intel Core 2 Duo E8400 (allegro)

Zasilacz Mode Com MC-500 ATX 2.0, 500W

NZXT APOLLO (allegro)

Cena: około 2446,39zł (z wysyłkami)

A teraz trzeci zestaw (allegro i emarket):

GIGABYTE GEFORCE 8800GT 512MB

GIGABYTE GA-EP35-DS4 Intel P35

Patriot EXTREME PERFORMANCE 2x2048MB 800MHz DDR2

I tutaj chce sie poradzić w sprawie procka bo mam na oku (G0) Q6600 CORE 2 QUAD ! 4x2.4Ghz L2=8MB BOX z tej aukcji - http://www.allegro.pl/item347064511__g0_q6..._box_od_ss.html (przepraszam za link jeżeli nie wolno ich umieszczać na forum) właśnie czy to było by lepszym rozwiązaniem ? bo na pewno tańszym niż duo a chyba ten procek też nie jest zły ?

Chieftec GPS-500AB-A 500W

NZXT APOLLO

Cena: około 2372,39zł (z wysyłkami)

I teraz który zestaw polecacie ? : > i pomożcie z tym problemem czy duo czy quad i może jeżeli sami znacie jakiś zestaw podobny, ale może tańszy gdzieś ? :> nie interesuje mnie zmiana karty, płyty i obudowy a resztę to proszę o propozycje :D

Edytowane przez r0wL3n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi