Skocz do zawartości
Scyzor 663

Cos Nie Tak Z Podkrecaniem

Rekomendowane odpowiedzi

zasilacz??? to ciekawe czemu jak jest na 219 to idze stabilnie caly tydzien a podniose o to glupie 1 i koniec??? ze zasilacz jest dupiatej firmy to nie znaczy ze jest zly. a po drugie mam tylko jeden dysk 2 kosci ramu grafe i cd rom i proc to nie jest duzo sprzetu jak na taki zasilacz.

moze pominalem jhakies ustawienie co by to nie wracalo...

Edytowane przez Scyzor 663

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie płyta łapie dużego vDroopa i mam ustawione w BIOSie 1.425 a pokazane mam 1.392 więc ustaw 1.35 albo 1.4. Mnożnik x9 FSB 300.

Lepiej niższy mnożnik a wyższe FSB. Uważaj także na pamiątki. :P

Edytowane przez ManhunT666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe od kogo kupiles tego E4500, sprzedaj go w chol..... i kup tanszego E2200 lub jak wiekszosc E2160 i bedziesz sie cieszyl z bezstresowego OC. Coraz wiecej problemow z tymi E4500 juz chyba czwarty jestes ktory ma problemy z oc tego procka. Chyba ze robisz cos ewidentnie nie tak jak trzeba, byc moze nie sledzisz krecac procesor ile wtedy maja pamieci, staraj sie to robic tak aby nie przekraczac znacznie tych 800MHz na pamieciach. Tzn. ustaw je recznie, timingi 5-5-5-15 i Vdimm 2.2V, mysle ze z tymi bezpiecznymi ustawieniami powinny na 900 spokojnie isc , wiec tak operuj dzielnikiem zeby nie przekraczac tych 900MHz, narazie, potem jakby w koncu wystartowal bedziemy myslec dalej, mniej niz 800 nieznacznie moga miec to im nie zaszkodzi.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi