Bartekiju Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czesc Wszystkim Jakis czas temu kupilem sobie wlasnie te glosniki. Posiadam jednak bardzo slaba karte dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna Epox 8RDA:( Chcialbym zainwestowac w cos lepszego jako ze glosniki nie naleza do najtanszych i z lepsza karta dzwiekowa z pewnoscia beda graly lepiej :) Niestety kompletnie sie nie znam na kartach dzwiekowych dlatego chcialbym Was prosic o pomoc. A wiec jaka karte dzwiekowa powinienem kupic do tych glosnikow?? Nie mam z gory zalozonej sumy jaka chce na nia przeznaczyc, glosniki kosztowaly 300+zl wiec dzwiekowka powinna chyba byc nieco tansza :) Domyslam sie ze im drozsza karte kupie tym dzwiek bedzie lepszy jednak jak czy w duzym stopniu?? Z gory dzieki za pomoc Pozdro P.S. Dostalem od kolegi na probe dosc stara karte dzwiekowa Creative Life S0220 dzwiek jest nieco lepszy od tego na zintegrowanej karcie jednak mimo to nie jest najlepszy... To chyba wina karty a nie glosnikow?? P.S x2 :PP Mam jeszcze jedno pytanko przy okazji. Montujac glosniki skorzystalem z kabli przedluzajacych poniewaz kabelki byly troche za krotkie, wplynie to na jakosc dzwieku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zmartwie Cie, ale do tych glosnikow wystarczy ci starutki live 5.1 (sb0100) lub live 24 za 60zł:) Wyzej sie nie oplaca, chyba ze ci na wydajnosci zalezy bo live 24 ma emulowany eax. Co do przedluzania kabli i spadku jakosci, nie przesadzaj te glosniki to dolna górna półka z dolnej;) napewno nie zaszkodzil ow kabel:) dzwiekowi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Posiadasz Epoxa 8rda+? jeżeli tak to posiadasz soundstorma - gra na poziomie SB Live :) x-540 to raczej pierdziałki i nie wiadomo do czego nie ma ich podłączać, bo po prostu szkoda pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Posiadasz Epoxa 8rda+? jeżeli tak to posiadasz soundstorma - gra na poziomie SB Live :) x-540 to raczej pierdziałki i nie wiadomo do czego nie ma ich podłączać, bo po prostu szkoda pieniędzy. SB Live 5.1 SB060 gra lepiej niż Soundstorm :) swego czasu porównywałem te dźwiekówki na Technics'ie tam juz było słychać różnicę między nimi. ja u siebie między integrą a Live'm słysze kolosalna róznice na Geniusach. Myślę że pełne Audigy 2 to już i tak luksus jak na Twoje głośniki. Co do słabego dźw. na karcie kolegi to raczej sugerował bym niedopracowane ustawienia sterów , egualizera lub kiepskeij jakości głosniki niz karta. Chyba że w tych końcowych modelach Livea sb0220 dawali jakiś ^^crap^^ na płytkę druk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...