Skocz do zawartości
marconii2002

Modernizacja Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zmienić obecny procesor Athlon XP 2600+ mój budżet to 930 zł, po lekturze tego forum wybrałem to

procesor E2160 - 210 zł

płyta główna Gigabyte P31-DS3l - 200 zł

dysk Seagate 250 GB ST3250410AS - 160 zł

pamięci Patriot 2x1GB 800MHz radiator 4-4-4-12 LLK - 145 zł

karta graficzna Asus PCI-E Radeon HD 3650 256Mb DDR3 TV (128 bit) - 225 zł

Zakupy będę robił w tym sklepie http://www.idealpc.com.pl/ bo jest w moim mieście.

Mam jednak kilka pytań.

1. Czy zasilacz 350W PFC GPS-350EB-101A wystarczy do lekkiego OC gdzieś tak do 2.6 Ghz

2. Jak wygląda odpowiednik sekcji "Ustawienia kolorów" ze serowników Nvidia na sterownikach ATI

3. Moje obecne ustawienia kolorów to Cyfrowa głębia: średnie, Jasność: 111%, Kontrast: 89%, Gamma 0.58, czy da się je ustawić tak samo na sterwonikach ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie każdy z Was sie zgodzi ale dołożył bym do 400W GPS-a. Jak będziesz chciał cos dodać dysk , ram , jakiś drugi napęd lub zrobić modernizację grafy , proca. Mając Intela pewnie nie spoczniesz na marnych 2.6G ;] i stokowych ust grafy. Ciut więcej zapasu na zasilaczu sie przyda.

...Ja kiedyś do Antka i nforce 2 i ddr wziałem potwora jak na owe czasy Szefa 410W i został mi do dzis nie żałuję że dołożyłem

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi