mikaelus Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Otóż kupiłem sobie na Allegro napęd Samsung DVD-Master 5E Model SD-406. W opisie gość mówił, że ma czasem problemy z odczytem i, że prawdopodobnie jest ciut brudny (dałem za niego tylko 61 zeta). Zacząłem go sprawdzać i okazało się, że za cholerę nie chce czytać żadnych płytek CD-R, natomiast wszelkie oryginalne programy, nawet na porysowanych CD czyta bez problemu 8O. Pytanie: co z nim się dzieje? Jakaś wina lasera? Czy może coś z elektroniką? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 rzeczywiscie ciekawy problem, sam jestem ciekaw eozwiazania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Otóż kupiłem sobie na Allegro napęd Samsung DVD-Master 5E Model SD-406. W opisie gość mówił, że ma czasem problemy z odczytem i, że prawdopodobnie jest ciut brudny (dałem za niego tylko 61 zeta). Zacząłem go sprawdzać i okazało się, że za cholerę nie chce czytać żadnych płytek CD-R, natomiast wszelkie oryginalne programy, nawet na porysowanych CD czyta bez problemu 8O. Pytanie: co z nim się dzieje? Jakaś wina lasera? Czy może coś z elektroniką? Skoro tak piszesz to by wychodziło że jakissuperczuły laser ma on skoro z orginalnymi płytakami sobie dorze radzi. Z tego co pamiętam przegrywane programy ce<span style="color:red;">[ciach!]</span>e zawsze nieco gorsza jakość i stąd takie problemy. Wszystko też zależy na czym wypalasz. Spróbuj wypalić przy 1X i napisz czy też nie odczytał poprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Otóż kupiłem sobie na Allegro napęd Samsung DVD-Master 5E Model SD-406. W opisie gość mówił, że ma czasem problemy z odczytem i, że prawdopodobnie jest ciut brudny (dałem za niego tylko 61 zeta). Zacząłem go sprawdzać i okazało się, że za cholerę nie chce czytać żadnych płytek CD-R, natomiast wszelkie oryginalne programy, nawet na porysowanych CD czyta bez problemu 8O. Pytanie: co z nim się dzieje? Jakaś wina lasera? Czy może coś z elektroniką? Skoro tak piszesz to by wychodziło że jakissuperczuły laser ma on skoro z orginalnymi płytakami sobie dorze radzi. Z tego co pamiętam przegrywane programy ce<span style="color:red;">[ciach!]</span>e zawsze nieco gorsza jakość i stąd takie problemy. Wszystko też zależy na czym wypalasz. Spróbuj wypalić przy 1X i napisz czy też nie odczytał poprawnie. No właśnie jestem w szoku :D Dziwne, bo płytki wypalałem przy 4x (taką mam nagrywareczkę) i to ich właśnie nie czyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...