Skocz do zawartości
Rastir

Wymiana Kilku Części, Do 850zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie chce się dowiedzieć co byście kupili i czy opłaca mi się kupić części które podam zmieścić się chce w 850zł

Mobo:

Msi P35 Neo-f

Albo

ABIT IP-35E

Zasilacz corssair 550W on jest bez odpinanych kabli ale jakoś wole tańszy a kablki jakoś upchne

pamięć: OCZ Platinum Rev.2 DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4 (OCZ2P800R22GK)

Obudowa: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition ATX czarna chyba że znacie coś dobrego co ma usb i audio z przodu obudowy, i by mogło minimum 2 wiatraki do środka wsadzić

Pozdrawiam Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita bierz, chociaż doskrobał bym parę złoty do zwykłego IP35. Po kiego grzyba ci taki zasilacz?? Nawet jak byś w przyszłości zmieniał sprzęt, to będzie on aż nad to. Prędzej brał był Corsaira VX450, lub zjechał trochę z ceną i szukał Modecoma MC350 / Amacroxa AX400 / Chiefteca GPS-400. RAM może być, ew szukał bym Corsiarów XMS2 lub dołożył parę zł do Mushkinów. Obudowa jak najbardziej ok, mam sam i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyyy now w sumie ABIT ip35 mógł by być, ale zasilacz tez bym se zostawił bo na przyszłość się przyda gdyby było SLI albo gx2

nawet gdybys chcial skorzystac z sli to i tak musisz zmienic plyte glowna, co i tak bedzie niekorzystne bo w tym czasie bedzie zapewne zmiana platformy na ktora pewnie tez chcialbys sie przesiasc, wiec tak czy inaczej sli jest dalej nieoplacalne, a na dzien dzisiejszy nawet jesli wlozysz teraz gx2 to 400W wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak bo do całości będę chciał jeszcze może tak za miesiąc kupić karte graficzną

Ge Force 8800 GT nie wiem czy dokładnie firmy ale będę się zastanawiał nad MSI oc albo gainward gs

I rozumie że taki zasilacz wystaczy też do kręcenia proca c2d e6300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w apollo warto wczesniej zamowic i sprowadzą praktycznie wszystko. kumpel kupił tam takie MSI, jakie rozważałeś i na boxie e2160 chodzi u niego 3GHz przez 24/7

sam złożyłem stamtąd zestaw na foxconnie p35a-s (świetne ma toto wyposażenie). Mimo mało intuicyjnego biosu i podwójnego startu moim faworytem jest obecnie właśnie foxconna jest tansza od abita ip35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi